Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

Antwoorden op de meest gestelde vragen over ... betalen en garanties

Bij veel weddingplanner organisaties, en trouwlocaties dient u - vaak aanzielijke - voorschotten te betalen en moet het saldo vaak maanden vooraf betaalt te worden.

 

Maar bij Costa Blanca Events houden we daar niet van, omdat we weten dat onze bruidsparen daar ook niet van houden.

 

We vinden het zeer belangrijk om óók over dit onderwerp héél open en transparant te communiceren,

én maximale garanties naar alle partijen te bieden.

 

Ons werk begint zodra u de opdracht via de weddingplanner overeenkomst aan ons toevertrouwd.

Op dat ogenblik brengen we de éénmalige weddingplanner vergoeding, de zogenaamde boekingsfee en een bedrag om de door u gevraagde diensten te garanderen in rekening.

 

Ook daarna is onze werkwijze heel eenvoudig en transparant, en samen te vatten in één zin ;

 

Zolang wij - namens u - niets hoeven te betalen of te garanderen, hoeft u ook niets aan ons te betalen !

 

maar wat betekent dat in de praktijk ?

 

Dankzij de vertrouwensrelatie die we met de grote meerderheid van onze partners en leveranciers hebben opgebouwd, hoeven onze bruidsparen meestal geen voorschot aan hen te betalen.

 

In sommige gevallen wordt wel een voorschot gevraagd, bijvoorbeeld als de locatie exclusief wordt afgehuurd.

Verhuurbedrijven van oldtimersd, limousines, ... vragen meestal ook een voorschot

 

Zodra een partner of leverancier ons een voorschot vraagt, zullen wij dat voorschot bij u in rekening brengen.

Na betaling van het voorschot wordt de desbetreffende dienst dan definitief geconfirmeerd.

 

Verder zijn er over het algemeen geen betalingen te doen en lopen de voorbereidingen gewoon verder.

 

Ongeveer 1 maand voor het huwelijk overlopen we samen nogmaals het draaiboek, doen de laatste aanpassingen, en sluiten het draaiboek af zodat we aan de laatste fase van de voorbereidingen kunnen beginnen.

 

Die bestaat uit ;

 

1 ) afsluiten van het draaiboek. Vanaf nu kan u het draaiboek nog wel raadplegen, maar u kan er geen diensten meer aan toevoegen, wijzigen of verwijderen. Als u dat toch wenst, dient u ons te contacteren

 

2 ) wij verzoeken u het saldo aan ons over te maken

 

3 ) zodra wij het saldo ontvangen hebben, herbevestigen we alle diensten naar de diverse partners en leveranciers, en gaan dan ook over tot het betalen van voorschotten of overeengekomen bedragen, afhankelijk van de voorwaarden van de partner of leverancier.

 

Als in deze periode er nog wijzigingen gebeuren, zoals bijvoorbeeld met de genodigdenlijst ( personen die op het laatste moment toch, of juist niet op het huwelijk aanwezig zullen zijn ) dan verwerken we dat mee in het draaiboek.

 

Eén week voordien herbevestigen we de gemaakte afspraken, met eventueel laatste wijzigingen, nogmaals naar de diverse leveranciers en partners.

 

Indien er daarna nog personen afvallen, dan is het aan de partner of leverancier om te bepalen of deze personen al dan niet in rekening gebracht worden.

 

Alles is vooraf perfect geregeld, zodat je je op je huweljiksdag niet hoeft te bekommeren over praktische zaken.

 

Hoe kan ik betalen, en is dat veilig ?

 

Ook hier vinden we het belangrijk om diverse mogelijkheden aan te bieden, zodat u met een gerust hart, kan betalen op de meest veilige manier, danzij onze samenwerking met toonaangevende betalingsplatformen.

Kan ik een factuur krijgen ?

 

In het draaiboek / plan voor uw huwelijk staan alle kosten in detail vermeld, en dit document geldt tevens als bevestiging en kwitantie, aangezien ook alle betalingen erin vermeld staan.

Wil je een factuur, dan kan dat ook. Echter, in Spanje zijn er 3 btw tarieven ; super-reducido van 4% dat van toepassing is producten en diensten van eerste levensbehoefte, het reducido van 10% dat voornamelijk van toepassing is op voeding en transport, en het standaard tarief van 21% dat van toepassing is op de meerderheid van producten en diensten.

 

Als wedding planners vallen wij onder het standaard tarief van 21%, en indien u een globaal factuur wenst, zijn we verplicht om op alle producten en diensten in het draaiboek 21% b.t.w. toe te passen.

 

Als voor u het draaiboek als kwitantie volstaat, dan treden wij voor een aantal leveranciers op als bemiddelaar, en is op bijvoorbeeld de catering het reducido tarief van 10% toepasselijk, wat - tenzij u als bedrijf de b.t.w. in mindering kan brengen - een aanzienlijke besparing kan opleveren.  

 

Welke garanties heb ik ?

 

De belangrijkste garantie is dat u slechts heel weinig vooraf hoeft te betalen, waardoor uw risico heel beperkt is. Daarnaast is Costa Blanca Events een solide en bonafide bedrijf, dat voldoet aan alle normen, een regelmatige boekhouding voert en jaarlijks steeds perfect op tijd een balans neerlegt die voldoet aan alle voorwaarden. De tevredenheid van de bruidsparen die u voorafgegaan zijn, is uw grootste garantie !

Wenst u toch 100% zeker te zijn, dan bestaan er ook zogenaamde bruiloftsverzekeringen.

 

Kan ik betalen ná de bruiloft ?

 

Al onze partners en leveranciers vereisen dat de betaling wordt gedaan voor het huwelijk, omdat dan immers ook de kosten gemaakt worden, voedingsmiddelen, bloemen, enz aangekocht, materialen gehuurd worden, en vele partners of leveranciers slechts 1 huwelijk per dag kunnen aanvaarden.

Indien u op de trouwdag opdracht geeft tot extra kosten, onvoorziene drankjes, .... dan zal dit kleine saldo de dag zelf of achteraf verrekend worden.

 

Kan ik ook een huwelijksverzekering afsluiten ?

 

Ja, er zijn tegenwoordig zogenaamde bruiloftsverzekeringen. Die verzekeren alle onvoorziene omstandigheden zoals ziekte van het bruidspaar of de naaste familie waardoor het huwelijk niet kan doorgaan, maar ook faling van een leverancier, staking van de luchtvaartmaatschappij, enz

Er zijn er die zelfs een deel terugbetalen als de zon niet schijnt op je huwelijksdag, en de premies vallen reuze mee.

 

Om vermenging van belangen te vermijden biedt Costa Blanca Events zelf geen bruiloftsverzekeringen aan.

Veilig betalen via het ( online ) bank systeem van uw eigen bank,

of gewoon via een betalingsopdracht die u overmaakt aan uw bank.

Eenvoudig, veilig en zonder of met beperkte kosten, afhankleijk van de door u gekozen betaalwijze