Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

De keuze van een trouwlocatie is heel persoonlijk, misschien heb je zelf een geschikte locatie ; woon je in Spanje, heb je er een 2de verblijf, een villa gehuurd, mag je er een gebruiken van vrienden, of heb je een locatie gevonden op het internet waarvan je denkt dat die helemaal perfect voor je is.

 

En dan rijst de vraag "is het mogelijk om dáár het huwelijk, ceremonie, receptie, diner en feestje te organiseren", met andere woorden ; waar moet je op letten bij het kiezen van je trouwlocatie ?

 

Allereerst, en meest belangrijk, hoe zéker ben je van de 'look' van de 'locatie ?

 

Foto's op het internet zijn niet altijd even betrouwbaar, en vaak worden de negatieven dingen niet getoond.

Is de locatie wel écht zo mooi, is er geluidsoverlast van een nabije weg, bedrijf, enz.

Zijn de foto's niet met een groothoek lens getrokken, waardoor alles veel groter lijkt dan het echt is ?

 

Zo hadden we vorig jaar een bruidspaar dat een perfecte locatie had gevonden op het internet.

De locatie lag aan een meer, en zag er prachtig uit. 'Of we er een proef diner konden voorzien' ?

Aangekomen op de dag van het proef diner bleek de locatie naast een industrie zone te liggen, met uitzicht op een schroothandel en hoogspanningspalen, ... die natuurlijk allen niet zichtbaar waren op de foto's op het internet.

Het meer was gefotografeerd met een groothoek lens, en was niet groter dan een - weliswaar grote - vijver.

 

Dit onderstreept het belang om vooraf ter plaatse te gaan kijken !

 

Hoe zeker ben je dat de locatie een perfecte dienst verlening biedt ?

 

Iedereen weet dat in zuiderse landen alles 'mañana' gebeurt, maar wil je dat wel voor je huwelijk ?

Daarom is het belangrijk om ook de informatie, stiptheid, bereidwilligheid en flexibiliteit van de locatie na te gaan

Hoe veel informatie is er beschikbaar, en hoe volledig is die. Hoe snel en volledig wordt er geantwoord op vragen ?

 

Laatst nog kwam een Spaans meisje tijdens het opbouwen van de trouwsetting naar ons team, 'of wij haar huwelijk konden organiseren', omdat ze tijdens 1.5 jaar planning 3 verschillende event managers had gehad bij haar trouwlocatie, en 3 weken voor het huwelijk nog steeds geen duidelijke en volledige prijs had !

 

Welke referenties biedt de locatie, hoeveel en welke reviews zijn er van bruidsparen  ?

 

Is het toegelaten om de locatie te gebruiken als huwelijkslocatie ?

 

In de huurvoorwaarden van privé villa's staat meestal vermeld dat de villa verhuurd wordt voor privé gebruik, vaak met een maximum aantal personen,  en dat wil zeggen dat het niet toegelaten is om er een feest te organiseren, en bij overtreding kan de verhuurder de waarborgsom inhouden, en zelfs extra huurgelden te vorderen, en bij schade zal de verzekering deze niet vergoeden.

 

Is er voldoende plaats voor het aantal genodigden dat je verwacht ?

 

Niet elke locatie is geschikt voor elk aantal genodigden, waardoor de groep zich 'verloren' kan voelen in een té grote locatie, of opeengepakt in een te kleine locatie. Is de locatie voorzien van voldoende, en makkelijk bereikbaar sanitair in evenredigheid met het aantal genodigden ?

 

Zijn er verplichtingen waar je je niet in kan terugvinden ?

 

Sommige locaties werken met een vaste catering, bloemist, decorateur, enz en vaak is dat een voordeel, omdat deze onderaannemers perfect weten wat en hoe ze hun diensten in de locatie moeten organiseren.

Sommige werken echter met een minder goed, of zelfs slechte catering, een typisch Spaanse bloemist / decorateur ( met een totaal andere smaak en stijl ) enz en dan kan de verplichting voor grote problemen zorgen.

 

Is de locatie, en ook de plaats voor ceremonie, receptie, dinner, enz makkelijk bereikbaar ?

 

Is de locatie makkelijk bereikbaar, bijvoorbeeld voor een bus ? En als de genodigden met (huur)auto's komen, is er dan voldoende parking in de onmiddelijke nabijheid, zodat op het einde van het feestje de genodigden hun auto niet dienen op te halen bij het depot van de locale politie.

 

Zijn de zones waar ceremonie, receptie, diner en feest makkelijk bereikbaar. Vaak rekenen leveranciers terecht een - soms hoog - supplement aan indien al het materiaal niet op de juiste plaats kan geleverd worden, en dus alles manueel ter plekke moet gebracht worden.

 

Wat zijn de mogelijkheden inzake catering ?

 

Zelden of nooit is de keuken van een privaat villa voldoende uitgerust om er te koken voor een grote groep, en zelfs als dat wel zo is, is het maar de vraag of de vrouw des huizes het leuk vindt dat er in haar keuken een heel feestmaal bereidt wordt door onbekende mensen van het catering bedrijf.

 

Daarom is het de beste, en meestal zelfs de enige optie om een catering bedrijf in te huren, en er zijn 2 soorten ;

 

         - klein bedrijf gespecialiseerd in een bepaald gerecht of stijl ; bvb barbeque, paella, ...

         - professioneel catering bedrijf dat diverse stijlen, gerechten, enz aankan.

 

Het is belangrijk om vooraf de juiste keuze te maken.

 

Een klein bedrijf, vaak van iemand die dit in bijberoep doet, beschikt enkel over de nodigde materialen om hun specialiteit te bereiden, en beschikt doorgaans niet over personeel voor de opbouw, keuken, bediening, bar, etc.

En dus moet er beroep gedaan worden op één of meerdere andere bedrijven zoals verhuurbedrijf van eventmateriaal ( tafels, stoelen, borden, glazen, ... ) alsook een bedrijf dat personeel ter beschikking stelt.

Hoe meer verschillende bedrijven en personen betrokken zijn bij dec organisatie en uitvoering van een evenement, hoe moeilijker het is om iedereen perfect te laten samenwerken, en hoe groter dus de kans op 'onvoorziene omstandigheden.

 

Het resultaat is dat deze optie vaak duurder is dan het inhuren van een professioneel catering bedrijf, dat beschikt over de nodige kennis, materialen, ervaring en personeel om de opdracht tot een goed einde te brengen.

 

Welk ook de keuze is, alles moet speciaal voor het evenement voorzien worden, en zo komen we dan bij de 3de en laatste overweging die men dient te maken alvorens een feest op een eigen locatie te plannen.

 

Wat is het 'plan B' als het weer, hoe onwaarschijnlijk ook - toch niet meezit ?

 

Hoewel het in spanje meestal aangenaam weer is, mag je de kans op regen toch nooit uitsluiten, en wat je niet wil is dat je op het laatste moment toch nog een andere locatie moet zoeken.

 

Wat is de kans op klachten wegens geluidsoverlast ?

 

In Spanje, net zoals in andere landen zijn er wetten op geluidsoverlast. Als je je dansfeest in een feestzaal houdt, is er meestal geen probleem, maar wat als je liever in openlucht wil dansen ?

 

Meestal liggen de villa's in een urbanisatie, en dus zijn er vaak veel buren. Vaak liggen de villa's ook op een berg, en dan is het feestgedruis kilometers ver te horen. En één telefoontje naar de politie volstaat om van het ene moment op het andere een einde te maken aan het zo leuke feestje, om nog maar niet te spreken van de boete wegens nachtlawaai die er vaak bovenop komt.

 

Wat zijn de totale kosten die rechtstreeks een gevolg zijn van de keuze van de locatie ?

 

Bij een feest op een prive locatie moet letterlijk alles speciaal voor het feest aangevoerd worden.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan ; tafels, stoelen, tafellakens, borden, glazen, bestek, buffet, ... maar ook aan alle keukenvoorzieningen zoals fornuis, oven, snijmachine, koeling, ... alsoook bar faciliteiten zoals tapinstallatie, en een massa aan glazen ( er is immers zelden mogelijkheid en personeel om de glazen tijdig te spoelen )

 

Daarnaast moet er personeel voorzien worden voor de opbouw, bereiding, bediening, bar, ... en op het einde van het feest het opruimen, en uiteraard ook transport van al dit materiaal en personeel.

 

Vergelijken we even met het organiseren van een feest in een gespecialiseerde locatie ;

 

- Er is geen huur of transport van materiaal, want het is allemaal is gewoon aanwezig, en er is geen opbouw nodig.

- Het - meestal vaste - personeel heeft ervaring met de locatie, indeling, organisatie,  materiaal, keuken,

- Het personeel staat gewoon op de loonlijst, en ze hoeven niet te blijven tot het eind, dus zijn de kosten veel lager.

- De locatie beschikt over een volledig ingerichte keuken, en dat komt de variëteit en kwaliteit ten goede

 

Tot slot, en misschien wel het belangrijkste verschil, is dat wij met onze vaste locaties en leveranciers heel speciale deals hebben kunnen onderhandelen omdat we er veel huwelijken organiseren, wat natuurlijk niet mogelijk is met een locatie of leverancier waar we niet mee samenwerken.

 

Daarom is een bruiloft op eigen locatie vaak duurder dan een feest op een gespecialiseerde locatie, dus het is zeker aan te raden beide opties te overwegen.

Kan ik ook zelf een locatie kiezen of voorstellen ?