Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

Maar vele bruidsparen herinneren zich maar weinig of niets van de huwelijksceremonie.

 

Hoe vaak hoor je het niet ; de ambtenaar van de burgerlijke stand, met een drukke agenda, heeft geen tijd gehad om iets voor te bereiden of leest een standaard tekstje af, waarbij het bruidspaar zich al vaak gelukkig mag prijzen dat de ambtenaar de juiste namen zegt. Kortom, een grote teleurstelling.

 

Niet persoonlijk, niet romantisch, en op 5 minuten is het allemaal voorbij.

Dit in grote tegenstelling tot de ceremoniele huwelijksviering van Costa Blanca Events.

De huwelijksceremonie is natuurlijk het hoogtepunt van je trouwdag !

Dan volgt het meest persoonlijke deel van de ceremonie, waarbij wordt stilgestaan bij de jeugd van het bruidspaar, hun eerste ontmoeting, verkering, aanzoek, leven samen, ....

Hierin is ook ruimte voor de persoonlijke inbreng van een of meerdere genodigden, korte speeches, lezingen, en kan op het audiosysteem dat inbegrepen is in de huur van de trouwsetting ook een muziekstukje gespeeld worden.

Eenheidskaars ceremonie

 

Aan twee personen die het bruidspaar zeer nauw aan het hart liggen, meestal een van de ouders, wordt gevraagd een kaars aan te steken. Die kaarsen worden aan het eind van de ceremonie door het bruidspaar gebruikt om hun eenheidskaars aan te steken, die ze mee naar huis krijgen. Het is de bedoeling dat het bruidspaar de kaars op elke huwelijksverjaardag 1 uur laat branden.

Ondertekenen van het huwelijkscertificaat

 

Wie het certificaat moet ondertekenen is de keuze van het bruidspaar. Uiteraard het bruidspaar zelf, en hun getuigen, maar soms tekenen er ook andere personen mee. Het huwelijkscertificaat wordt door Costa Blanca Events mooi ingekaderd in een houten frame, met aan de andere zijde ruimte voor een foto.

Zo is het niet alleen een prachtige herinnering aan het huwelijk, maar tevens ook een mooi decoratiestuk voor de woning.

Afhankelijk van het gekozen type ceremonie zijn er ook extra's inbegrepen ;

Uitwisselen van de huwelijksgeloften en ringen

 

Na het persoonlijke deel wordt overgegaan tot het officiële deel van de ceremonie, met voorlezing van de wettelijke bepalingen en verbintenissen van het huwelijk. Het bruidspaar kan natuurlijk zelf hun geloften schrijven, of een gepast tekstje zoeken op het internet. Maar vaak beperken bruid en bruidegom hun geloften ook tot het onmisbare JA, of JA, IK WIL, gevolgd door een eenvoudig zinnetje dat hen voorgehouden wordt door de oficiant. Daarna worden de ringen uitgewisseld. Het kussentje voor de ringen is inbegrepen, maar het bruidspaar mag ook zelf iets voorzien.

De Costa Blanca Events huwelijksceremonie in Spanje,

persoonlijk, romantisch, onvergetelijk !

Welke huwelijkceremoniën zijn er mogelijk ?

 

Dat is afhankelijk van de wensen van het bruidspaar, hun nationaliteit, woonland en burgerlijke staat.

Meer info hierover vind je op de 'trouwen voor de wet' en 'trouwen voor de kerk' paginas.

 

Waaruit bestaat de ceremoniele huwelijksviering ?

 

U heeft keuze tussen 5 verschillende ceremonie formules ; "Brons", "Silver", "Gold", "Platinum" en Diamond".

Brons en zilver zijn enkel mogelijk indien de ceremonie geleidt wordt door een extern persoon, zoals bijvoorbeeld een ( buitenlandse ) ambtenaar van burgerlijke stand, priester, ...

Vanaf "Gold" wordt de ceremonie door Costa Blanca Events speciaal en persoonlijk voor u geschreven, en geleidt door een oficiant aangesteld door Costa blanca Events. De ceremonie duurt 30 tot 45 minuten.

 

Eerst zorgt de huwelijkscoördinator ervoor dat alle genodigden plaatsnemen in de trouwsetting. De plaatsen worden toegewezen volgens de regels van de huwelijksetiquette. Pas dan neemt de bruidegom zijn plaats in.

 

Nadat de huwelijkscoördinator zich ervan verzekerd heeft dat de bruid helemaal klaar is, wordt de processional muziek gestart  en iedereen verzocht om op te staan voor de intrede van de bruid.

 

Als dit het moment is waarop de bruidegom zijn bruid de eerste keer ziet op de trouwdag, dan overhandigd hij zijn bruid ook het bruidsboeket, zoniet vindt het eerste contact en overhandigen van het bruidsboeket vooraf plaats.

 

Vervolgens worden alle leden van de naaste familie en de getuigen persoonlijk welkom geheten.

Soms wordt op verzoek van het bruidspaar ook even stilgestaan bij personen die niet aanwezig kunnen zijn.

Vlinder ceremonie

 

Op het einde van de ceremonie open het bruidspaar een koffertje waarin 10 of meer vlinders ontwaken uit hun slaap.

Hierdoor zijn deze nog een beetje waarig, en komen traag tevoorschijn, vliegen rustig uit en blijven op de mouw, jurk, ... rustig zitten. Vaak vliegen de vlinders zelfs tijdens de receptie nog rustig in de buurt rond.

Zeepbelletjes

 

Op het einde van de ceremonie verlaat het bruidspaar de trouwsetting onder een wolk van zeepbelletjes.

Dit ter vervanging van de traditionele rijst of confetti die op de meeste locaties niet meer toegelaten is.

ceremonie fotogalerij ceremonie fotogalerij Eenheidskaars fotogalerij ringen fotogalerij Certificaat fotogalerij Zeepbelletjes fotogalerij Vlinder ceremonie fotogalerij