Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

Ik ben uitgenodigd op een huwelijk georganiseerd door Costa Blanca Events. Wat moet ik weten ?

Als wedding planners mogen we de details van het huwelijk niet meededelen, en daarom adviseren we onze bruidsparen om een persoonlijke "mijn bruiloftsite" (1) te maken, waarop zij dan de informatie plaatsen die zij met hun genodigden wensen te delen. Op deze pagina vindt u enkel algemene informatie en tips, en we verzoeken u voor informatie specifiek aan het huwelijk waarop u uitgenodigd bent contact op te nemen met het bruidspaar.

 

Reizen naar de Costa Blanca

De eerste stap is natuurlijk het plannen van de reis. Kijk daarvoor op onze reizen naar de Costa Blanca pagina.

 

Accomodatie

In overleg met het bruidspaar stellen we een of meerdere accommodaties voor.

Als je boekt via het Yoep-P geniet je van een laagste prijsgarantie, en een eenvoudige reservatie en betaling

 

Daarenboven is de sfeer bij groepen die in dezelfde accommodatie verblijven aanzienlijk beter dan wanneer iedereen in verschillende accommodaties verblijft. En dit komt uiteraard ook de sfeer op de huwelijksdag ten goede.

Alle info over hoe Yoep-P werkt vind je op de Yoep-P info pagina

 

Welkomstdiner

De avond voor het huwelijk is er vaak een welkomstdiner (1), meestal op eigen kosten, aangezien het geen deel uitmaakt van de huwelijksdag, maar het is wel dé gelegenheid om iedereen te leren kennen, en "het ijs te breken".

 

Kapster en visagiste

De kapster en visagiste komt naar de accommodatie van de bruid (1). Indien u in dezelfde accommodatie verblijft, kan u de een kapster en/of visagiste ook reserveren, en hoeft u enkel maar de service te betalen, geen verplaatsingskosten. Er worden dan 1 of meerdere kamers aangeduid ( afhankelijk van het aantal personen die de service boeken ), en iedereen krijgt een afspraak. De service is vooraf te betalen, omdat we de nodige kapsters / visagistes moeten reserveren.

 

Transfer Heen en terug naar de trouwlocatie

Indien de trouwlocatie niet binnen wandelafstand van de accommodatie ligt, wordt er meestal door het bruidspaar een transfer voorzien naar de trouwlocatie, en na het feest terug naar de accommodatie. U krijgt dan vooraf info over waar en wanneer deze transfer u opwacht. Na het feest wordt er meestal een shuttle busje voorzien, dat u opwacht aan de trouwlocatie en u - eventueel op vaste tijdstippen - terug naar de accommodatie brengt.

 

Welkomstdrankje (1)

Bij aankomst op de trouwlocatie wordt er een drankje door het bruidspaar aangeboden, zo heeft u tijd om geschenken, tassen enz te kunnen plaatsen, van het mooie weer te kunnen genieten. Wij verzoeken u vriendelijk om uw tassen niet in de trouwsetting te plaatsen, zodat deze niet zichtbaar zijn op de foto's.

 

Plaatsnemen in de trouwsetting

Bij het welkomstdrankje staat een bord met welkomstkaartjes. Op het kaartje staat aangeduid of, en zo ja waar, u een gereserveerde plaats heeft tijdens de ceremonie. Ook uw tafel voor het diner staat erop vermeld.Wij verzoeken u om via de buitenzijde van de trouwsetting plaats te nemen, zodat de loper vrij blijft voor de bruid.

 

De "processional" ; de intrede van de bruid.

Traditioneel geeft de vader van de bruid haar weg, maar soms wordt dit ook door een andere persoon gedaan. Vaak zijn er ook andere personen ( bruidsmeisjes, bruidskindjes, ... ) die samen of kort voor de bruid aankomen. Al deze personen maken deel uit van de zogenaamde 'processional' en nemen dus niet vooraf plaats in de trouwsetting. In westerse huwelijken loopt de bruid tijdens de 'processional' altijd aan de rechterzijde, diegene die haar weggeeft ( meestal haar vader ) aan de linkerzijde. Daarvoor kunnen bruidsmeisjes, bruidskindjes, ... lopen. Soms is er ook een 'pre-processional' waarbij de bruidegom aankomt samen met een begeleidster, meestal de moeder van de bruidegom.

Informatie voor de genodigden.

De ceremonie

De ceremonie wordt persoonlijk voor het bruidspaar geschreven. Indien u een tekst wenst te lezen, vragen wij u vriendelijk ons dat uiterlijk 1 week vooraf te melden, zodat we daar in de ceremonie rekening mee kunnen houden. U hoeft zelf geen tekst te voorzien, maar dat mag wel.

Tijdens de ceremonie vragen we ook vaak de medewerking van enkele personen. Dat is bijvoorbeeld zo voor de moeders van bruid en bruidegom, aan wie we aan het begin van de ceremonie vragen om een kaars aan te steken. De oficiant geeft u dan op dat ogenblik aan wat van u gevraagd wordt.

 

Mobiele telefoons

Wij verzoeken u om voor de ceremonie mobiele telefoons uit te schakelen of in 'stil' modus te plaatsen.

 

Fotografen

Tijdens de huwelijksdag zijn er meestal ook fotografen aanwezig, die hun uiterste best doen om "de perfecte shot" te maken. Daarom vragen wij u vriendelijk om - behalve wanneer u verzocht wordt op te staan, zoals bijvoorbeeld voor de aankomst van de bruid - om gedurende de hele ceremonie te blijven zitten, en indien u dat wenst zo foto's te nemen. Indien u ook zelf foto's wenst te maken dan vragen wij u dit vanuit zittende positie en zo discreet mogelijk te doen.

 

Recessional

Op het einde van de ceremonie wordt u gevraagd om op te staan voor de 'Recessional' wanneer het bruidspaar samen de trouwsetting verlaat.

U sluit dan gewoon achter hen aan, beginnend met de personen op de voorste rij, vervolgens de 2de rij en zo verder.

 

Rijst, confetti, ...

In Spanje, net als in andere landen is het niet toegestaan om rijst, confetti, enz te gooien. In plaats daarvan voorzien wij zeepbelletjes. Ook erg mooi op de foto's !

 

De receptie (1)

Na de ceremonie is er meestal een receptie van een uurtje voorzien. Tijdens het laatste half uur organiseren de fotografen een fotoshoot, meestal op de trouwlocatie zelf. Die begint met het bruidspaar, daarna met de naaste familie, getuigen, enz, en eindigt met een groepsfoto.

 

Het diner

Vervolgens wordt u uitgenodigd om plaats te nemen voor het diner. Vaak kiest het bruidspaar voor gereserveerde plaatsen tijdens het diner. In dat geval is de tafelindeling ter plaatse te consulteren. Op de tafel zelf staat dan eveneens een 'placeholder', dit wil zeggen een aanduiding met uw naam, zodat het ook makkelijk is om de juiste stoel te vinden. Wij vragen u vriendelijk deze 'placeholder' te laten staan tot het einde van het diner, omdat deze ook info bevat voor de bediening.

 

Dieet vereisten of intoleranties

Indien u vegetariër bent, of intolerant bent voor bepaalde voedingsstoffen dan vragen wij u vriendelijk ditv uiterlijk 2 weken voor het huwelijk aan ons te melden.

U heeft dan voor elke gang in het menu de optie om voor het alternatieve optie, de vegetarische optie, of het intolerantie optie te kiezen.

De vegetarische en de intolerantie opties worden door de locatie bepaalt, het precieze gerecht is niet vooraf gekend.

 

Speeches, acts en geschenken

Gedurende de maanden voorafgaand aan het huwelijk zijn we intensief bezig geweest om de wensen en dromen van het bruidspaar te vertalen in een gedetailleerd draaiboek voor het huwelijk, waarbij de hele dag en/of avond perfect gepland is. Indien u het bruidspaar wenst te verrassen met een speech, act, optreden, enz, dan is het uiteraard belangrijk dat dit een aanvulling is op de bruiloft, en dus niet de maandenlange voorbereidingen van het bruidspaar verstoort.

 

Als weddingplanners zijn wij uiteraard wél op de hoogte van alle details, en weten dus perfect wanneer uw verrassing het best kan ingepland worden.

Daarom is het belangrijk dat u uiterlijk 1 week vooraf contact met ons opneemt, zodat we uw verrassing in alle discretie kunnen inplannen.

Indien u speech kort is ( minder dan 5 minuten ) is de ideale tijd en plaats tijdens het diner, na het afruimen van een gerecht, en voor het serveren van hetvolgende.

 

We kunnen ook een verrassing voor u organiseren, zoals bijvoorbeeld een wensballon, vlinders op het einde van de ceremonie, een mooie trouwauto, enz.

Indien u apparatuur nodig heeft, zoals een televisie toestel, microfoon, etc dan kunnen we dat voor u huren.Meer info hierover vindt u via deze link.

Indien u waardevolle geschenken meebrengt, of geld, dan dient u deze zelf te bewaren. Wij kunnen hierover geen verantwoordelijkheid opnemen.

 

De bruidstaart (1)

Na het diner wordt de bruidstaart geserveerd. Dit gebeurt meestal op de plaats waar ook het dansfeest plaatsheeft.

Hier is er meestal geen mogelijkheid meer om speeches of verrassingsacts te organiseren.

 

De open bar (1)

Tijdens de 'open bar' zijn wijn, bier, frisdranken en longdrinks inbegrepen. Soms zijn er ook cocktails inbegrepen, maar is afhankelijk van de door het bruidspaar bestelde type open bar. Indien u een drankje wenst dat niet inbegrepen is, dan dient u dat ter plaatse af te rekenen.

 

De huwelijksdag coördinator(s)

Is aanwezig tijdens alle via Costa Blanca Events geboekte diensten op de huwelijksdag, tot en met het aansnijden van de bruidstaart.

Eens het feest begonnen is neemt hij/zij stilletjes afscheid van het bruidspaar, teneinde het feest niet te verstoren.

 

Medische zorgen

Indien in behandeling bent bij een arts, en deze behandeling dient voort te zetten tijdens uw verblijf in Spanje, indien u een doktersvoorschrift nodig heeft of om een andere reden medische assistentie nodig heeft, dan zijn er diverse Nederlandstalige artsen in de regio die u kunnen bijstaan. Indien u dringende medische zorgen nodig heeft, dan kan u gebruik maken van een aantal prive ziekenhuizen die een goede reputatie en meestal ook Nederlandse tolken beschikbaar hebben.

De voornaamste ziekenhuizen zijn : Imed ziekenhuizen : http://www.imedlevante.com/nl/ en hospital clinica Benidorm : http://www.clinicabenidorm.com/

 

(1) Wanneer het bruidspaar dit besteld heeft en/of u in dezelfde accommodatie als het bruidspaar verblijft.

(2) U kan genieten van een korting tot 50% op de transfert van en naar de luchthaven indien 10 of meer genodigden van uw groep dezelfde transfert delen. Ongeveer 1 maand voor het huwelijk evalueren we de transfert aanvragen, en geven we u de netto prijs en details door.