Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

De Spaanse Costa Blanca biedt een erg stabiel klimaat, met gemiddeld zo'n 300 dagen zon per jaar, zeer weinig regendagen, niet te warm, en zeker niet te koud, kortom een van de beste klimaten van heel Europa, zoals je kan zien op de grafieken hieronder.

 

Dus veruit de beste keuze voor een huwelijk in het buitenland !

Antwoorden op de meest gestelde vragen over ... weer, klimaat en periode voor het huwelijk

Op de volgende link naar de klimaat in de Costa Blanca pagina, vind je de gemiddelde temperaturen, regendagen, hoeveelheid regen, en uren van zonsopgang en zonsondergang per maand.

 

De maanden juli en augustus bieden natuurlijk de allergrootste zekerheid op zon, maar zijn tegelijk ook de drukste en dus duurste maanden.

 

De maanden mei, juni en september bieden nagenoeg dezelfde zekerheid op een zon, maar combineren dat met een vaak aangenamere temperatuur, minder drukte, en dus goedkopere prijzen voor accommodatie, vluchten enz

 

In maart, april en oktober is de kans op regen iets groter, en de temperaturen zijn wat lager, maar meestal is het toch ook zéér aangenaam, en de prijzen zijn nóg lager !

 

Hoewel het niet blijkt uit de statistieken, is november meestal een overgangsmaand, met vaak veel regen en wind.

 

Voor winterbruiloften zijn de maanden december, januari en februari dan weer aanbevolen.

Overdag schijnt toch vaak de zon en is het aangenaam vertoeven, maar 's avonds moet je natuurlijk wel binnen feesten.

 

In ons advies over de keuze van de trouwlocatie, houden we natuurlijk ook rekening met het weer, en er is altijd een plan 'B' voorzien, voor in het geval dat er toch een druppeltje regen valt.  

 

Omdat de Altea, Albir, en Benidorm afgeschermd worden van het binnenland door hoge bergen, bereiken de wolken zelden deze streek, waardoor het soms enkele kilometers verder al behoorlijk kan regenen, terwijl hier het zonnetje rustig blijft verder schijnen. Deze regio geniet daardoor van een zeer aangenaam micro klimaat.

 

Ok, nu je de trouwmaand hebt gekozen, wil je natuurlijk beginnen aan de planning van je huwelijk.

 

Maar, hoe verloopt de dag, hoe vroeg gaat de zon op, en hoe laat is de zonsondergang, want dat is natuurlijk ook belangrijk bij het plannen van je mooiste dag, en dus houden we daar ook rekening mee, en ook die info vind je op onze klimaat aan de Costa Blanca pagina