Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Quotationrequest Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

bel ons : (34) 965.845.338 of

_RU

De Spaanse Costa Blanca biedt een erg stabiel klimaat, met gemiddeld zo'n 300 dagen zon per jaar, en is dus daardoor een nagenoeg zon-zekere regio, ideaal voor het organiseren van een huwelijk !

 

De maanden juli en augustus bieden natuurlijk de allergrootste zekerheid op zon, maar zijn tegelijk ook de drukste en dus duurste maanden.

 

De maanden mei, juni en september bieden nagenoeg dezelfde zekerheid op een zon, maar combineren dat met een vaak aangenamere temperatuur, minder drukte, en dus goedkopere prijzen voor accommodatie, vluchten enz

 

In maart, april en oktober is de kans op regen iets groter, en de temperaturen zijn wat lager, maar meestal is het toch ook zéér aangenaam, en de prijzen zijn nóg lager !

 

Natuurlijk wil je weten hoe warm het dan precies zal zijn, en wat precies de kans op een druppeltje regen is.

 

Dat begrijpen we, en daarom verwijzen we je graag naar de website van klimaatinfo.nl   waar je een antwoord op die vragen kan vinden.

Antwoorden op de meest gestelde vragen over ... weer, klimaat en periode voor het huwelijk

Hoewel het niet blijkt uit de statistieken, is november meestal een overgangsmaand, met vaak veel regen en wind.

 

Voor winterbruiloften zijn de maanden december, januari en februari dan weer aanbevolen.

Overdag schijnt toch vaak de zon en is het aangenaam vertoeven, maar 's avonds moet je natuurlijk wel binnen feesten.

 

In ons advies over de keuze van de trouwlocatie, houden we natuurlijk ook rekening met het weer, en er is altijd een plan 'B' voorzien, voor in het geval dat er toch een druppeltje regen valt.  

 

Omdat de Altea, Albir, en Benidorm afgeschermd worden van het binnenland door hoge bergen, bereiken de wolken zelden deze streek, waardoor het soms enkele kilometers verder al behoorlijk kan regenen, terwijl hier het zonnetje rustig blijft verder schijnen. Deze regio geniet daardoor van een zeer aangenaam micro klimaat.

 

Ok, nu je de trouwmaand hebt gekozen, wil je natuurlijk beginnen aan de planning van je huwelijk.

 

Maar, hoe verloopt de dag, hoe vroeg gaat de zon op, en hoe laat is de zonsondergang, want dat is natuurlijk ook belangrijk bij het plannen van je mooiste dag, en dus houden we daar ook rekening mee.

 

Daarvoor gebruiken we de website sunrise en sunset.com   waarop je per dag de tijden van zonsopgang en zonsondergang kan vinden.

Beste maand om te trouwen in Spanje ?

Op de website van klimaatinfo.nl vind je de

gemiddelde temperaturen per maand,

en de gemiddelde kans op neerslag per maand.

Handig toch !

Op de website van sunrise & sunset kun je heel makkelijk per regio en per maand de tijd van zonsopgang en zonsondergang vinden zodat je daar rekening mee kan houden bij het plannen van je mooiste dag.

Handig toch !