Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

Op deze, en volgende pagina's geven we alle antwoorden op de meest gestelde vragen over trouwen in Spanje.

Alle vragen en antwoorden staan netjes gesorteerd per onderwerp. De 20 meest gestelde vragen zijn ;

Antwoorden op de meest gestelde vragen over trouwen in het buitenland en trouwen in Spanje

Vind je dat er toch nog informatie ontbreekt, of heb je suggesties om de site nóg vollediger te maken, stuur ons dan een e-mail.

 

We antwoorden binnen de 3 werkdagen op uw vraag, en indien het antwoord ook voor andere bruidsparen of genodigden nuttig kan zijn, voegen we het toe aan deze pagina's. Alvast bedankt voor uw medewerking !

Trouwen in het buitenland

Trouwen in Spanje

De 3 belangrijkste voordelen zijn ;

 

1) Meer intiem! Je kunt uitnodigen en wie je maar wilt, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat familie en vrienden die je alleen op bruiloften en begrafenissen ziet, aanwezig zullen zijn, omdat - volgens de huwelijksetiquette - gasten hun reis- en verblijfkosten zelf moeten betalen. Als gevolg daarvan zullen alleen naaste familie en vrienden aanwezig zijn, waardoor de bruiloft veel intiemer en persoonlijker wordt.

 

2) het is niet allemaal voorbij in een paar uur. Terwijl een bruiloft in uw thuisland in slechts een paar uur voorbij is, is trouwen in het buitenland meestal een 3-daagse gebeurtenis, vaak met een welkomstdiner op dag 1 , bruiloft op dag 2, en eventueel een groeps ontbijt, brunch of excursie op dag 3. Gasten beslissen individueel of ze één of meerdere dagen eerder willen komen, langer blijven en de extra activiteiten of maaltijden bijwonen (en betalen).

 

3) Prachtige, zonnige outdoor bruiloft! De meeste bruiloften met bestemming worden gevierd in zuidelijke landen, met een zeer grote kans op een mooie, zonnige huwelijksdag.

De Spaanse Costa Blanca is een van de top bruiloft bestemmingen in Europa, met 300 dagen zon per jaar, en een zeer mild klimaat met zeer weinig kans op regen tijdens het bruiloft seizoen ( april - oktober ) 

Wat zijn de voordelen van trouwen in het buitenland?

 • Wat zijn de voordelen van trouwen in het buitenland?

 • Hoeveel kost het om te trouwen in het buitenland?

 • Wie betaalt voor wat?

 • Wat zijn de verschillen tussen een burgerlijk, religieus en ceremonieel huwelijk ?

 • Hoe kies je de bestemming voor je huwelijk?

 • Hoe kies je de trouwlocatie?

 • Is het mogelijk om te trouwen op het strand?

 • Is het mogelijk om de hele bruiloft in openlucht te vieren?

 • Wat als het regent op jullie trouwdag?

 • Wat zijn de voordelen van het inhuren van een weddingplanner?

 • Wat zijn de taken van een weddingplanner?

 • Wat zijn de kosten van het inhuren van een weddingplanner?

 • Hoe begin je met het plannen van je bruiloft in het buitenland?

 • Wanneer verstuur je best de 'save the date' kaarten en de uitnodigingen?

 • Hoe zit het met de reisarrangementen voor jullie gasten?

 • Wat zijn de gemiddelde kosten van accommodatie?

 • Wat is de tijdslijn voor de huwelijksdag?

 • Hoe kies je de 'setting' voor de ceremonie?

 • Hoe zit het met thema's, bloemen en decoraties?

 • Wat zijn de mogelijkheden en prijzen voor catering en open bar?

Dat is natuurlijk onmogelijk te beantwoorden met een vast bedrag, aangezien de totale kosten afhankelijk zijn van de bestemming, de locatie, het aantal gasten en de bestelde diensten. Maar omdat er bij een bruiloft in het buitenland meestal minder gasten aanwezig zijn, is de bruiloft meestal niet duurder dan trouwen in eigen land, en soms zelfs (een stuk) goedkoper.

 

Omdat we weten dat het belangrijk is voor jullie om - zelfs in dit vroege stadium - een idee te hebben van de kosten, hebben we een gratis online bruiloft budget calculator gemaakt die jullie direct 3 nauwkeurige schattingen geeft van de totale kosten voor een bruiloft in Spanje, gebaseerd op jullie geschatte aantal gasten.

 

Maar we kunnen jullie ook een persoonlijke offerte maken, gebaseerd op jullie ideeën, voorkeuren, gekozen type locatie en geschat aantal gasten datum enz... waarover jullie ons alles kunnen vertellen tijdens een geheel vrijblijvend video gesprek, waarvoor jullie via deze link een afspraak kunnen maken.

Hoeveel kost het om te trouwen in het buitenland?

In de huwelijksetiquette staat dat je als bruidspaar moet betalen voor de catering tijdens de bruiloft, dat is logisch.

 

Maar het betekent ook dat gasten zelf betalen voor hun reis, accommodatie en maaltijden op alle andere momenten.

 

Stel je voor dat je gaat trouwen in je eigen land, en vrienden zou uitnodigen die op 2 uur rijden afstand wonen. Zou je voor hun benzine betalen? Of hun hotel, als ze van plan zijn om een of meer nachten in de regio te verblijven?

Waarschijnlijk niet, toch? 

 

Natuurlijk vereist dit een 'investering' van uw gasten om jullie bruiloft bij te wonen, maar de genodigden die jullie nauw aan het hart liggen zullen dat niet erg vinden.

Meestal betekent het wel dat jullie geen grote cadeaus hoeven te verwachten van jullie gasten, hun aanwezigheid is een cadeau op zich.

 

Slechts een zeer kleine minderheid van de bruidsparen betaalt voor (een deel van) de reiskosten van (een deel van) hun gasten. 

Wie betaalt voor wat?

Het uitleggen van alle verschillen, voorwaarden en voordelen van elk van deze 3 opties zou deze e-mail te lang maken, vooral omdat de voorwaarden voor een burgerlijk of een religieus huwelijk in elk land anders zijn. 

 

Daarom hebben we een speciale pagina op onze website gewijd aan het uitleggen van de verschillen en opties. Kijk maar eens! 

Wat zijn de verschillen tussen een burgerlijk, religieus en ceremonieel huwelijk ?

Naast een emotionele reden of een persoonlijke voorkeur, kiezen de meeste bruidsparen hun huwelijksbestemming op basis van 5 criteria ;

 

1) Eenvoudig te plannen. Dit is de belangrijkste voorwaarde, want hoe mooi de bestemming of locatie ook is, en zelfs als het iets meer kost, wil je dat je bruiloft mooi, onvergetelijk en vooral stressvrij is!

Zorg er dus voor dat degene die jullie bruiloft plant niet alleen jullie wensen begrijpt, maar ook goed advies geeft, de ervaring en contacten heeft om het allemaal mogelijk te maken, en jullie 100% vertrouwen geeft dat hij of zij uw droombruiloft zal creëren.  

 

2) Eenvoud van reizen. Aangezien alle gasten naar de bestemming van hun keuze moeten reizen, is de beschikbaarheid, de duur en de kosten van de vluchten en accommodatie een belangrijk iets om rekening mee te houden.

 

3) Klimaat. Wat heeft het voor zin om een prachtige locatie te boeken voor een bruiloft in de open lucht als het regent?

Natuurlijk kan niemand een lekker weertje garanderen, maar de Spaanse Costa Blanca staat in de top 10 van landen met het meest stabiele klimaat in de lijst van de wereldgezondheidsorganisatie, en heeft de perfecte omstandigheden voor een bruiloft in open lucht, met zeer weinig kans op regen en een mild klimaat tijdens het bruiloft seizoen.

 

4) Locatie. Hoewel bruidsparen in eerste instantie vaak op zoek gaan naar 'de perfecte locatie', komt deze voorwaarde pas op de vierde plaats.

Wat heeft het voor zin om een perfecte locatie te boeken, als de planning een nachtmerrie is, de trouwdag niet verloopt zoals je je had voorgesteld, of dat een deel van je gasten niet komt omdat het te moeilijk of te duur is om er naartoe te reizen!

 

5) Kosten is de vijfde voorwaarde, want het is belangrijk dat de bruiloft ook in jullie budget past. 

 

Maar als niet aan alle bovenstaande voorwaarden is voldaan, dan zullen de besparingen niet opwegen tegen een bruiloft die niet aan je verwachtingen voldoet. 

 

Costa Blanca Events voldoet aan alle bovenstaande voorwaarden,

We zijn zeer ervaren en persoonlijke weddingplanners in een gebied met 3 internationale luchthavens, waardoor vluchten makkelijk te vinden én goedkoop zijn, en het is slechts 30 minuten rijden van het vliegveld naar onze meest gekozen locaties. 

We werken met meer dan 30 zorgvuldig geselecteerde locaties en hebben geweldige deals onderhandeld met onze locaties, cateraars, leveranciers en accommodaties, in een land dat al een van de beste prijs-kwaliteitverhoudingen heeft! 

Hoe kies je de bestemming voor je huwelijk?

Dit is natuurlijk een zeer persoonlijk, en het hangt ook af van de gekozen bestemming. 

 

De meeste bruidsparen die in Spanje trouwen kiezen voor een bruiloft met uitzicht op zee, aan de kust of zelfs op het strand, en vieren alles in de open lucht. 

 

Andere opties zijn een typisch Spaanse Finca, een strandresort, een wijngaard, een catamaran, of een combinatie ervan.

 

Bekijk het overzicht van onze locaties, met vele foto's en video van elke locatie.

Hoe kies je de trouwlocatie?

Hieronder staan links naar nog meer veelgestelde vragen ;

Ja, dat is mogelijk! 

 

De stranden in de westerse landen zijn beschermd, en het is niet mogelijk om een strand te 'claimen' voor een privé-evenement zoals een bruiloft, en is dus nooit volledig privé.

 

Maar Costa Blanca Events heeft een aantal geweldige strandlocaties geselecteerd waar jullie privacy bijna absoluut is, zoals bijvoorbeeld onze exclusieve Paradise Cove strand locatie, onze seafront trouwlocatie, ons 5-sterren luxe beachfront resort, onze seafront locatie met terras en feest zone, of onze beachfront lounge, om er maar enkele te noemen.

Is het mogelijk om te trouwen op het strand?

Ja, natuurlijk, en dat is wat de meeste van onze bruidsparen verkiezen!

 

De ceremonie, de receptie, het diner en vaak zelfs het dansfeest in openlucht, zoals op het strand, aan het strand of met een spectaculair uitzicht op zee, dat is gewoon prachtig! 

 

En Costa Blanca Events heeft de locaties die die droom kunnen waarmaken! 

Is het mogelijk om de hele bruiloft in openlucht te vieren?

De kans op regen hangt grotendeels af van de door jullie gekozen huwelijksbestemming, maar zelfs in bestemmingen met zeer weinig kans op regen, zoals de Spaanse Costa Blanca, kan de mogelijkheid van regen nooit worden uitgesloten, en daarom moet u altijd een 'plan B' voorzien. 

 

Dit is slechts één van de plannen die een professionele en ervaren weddingplanner voor jullie maakt.

 

Hij of zij heeft de ervaring en de contacten om, indien nodig, een 'plan B' te activeren. 

 

Bij Costa Blanca Events bekijken we permanent de weersverwachtingen en zijn we geabonneerd op een professionele weerradar dienst, die ons in staat stelt om zorgvuldig en precies te bekijken of en waar er regen zou kunnen vallen.

 

Maar onze meest gekozen locaties bevinden zich in een kleine enclave tussen de zee en het hooggebergte, die het gebied afschermt van wolken en regen.

Wat als het regent op jullie trouwdag?

We hebben al een aantal van de voordelen behandeld in de vorige e-mails, maar hier is een samenvatting ;

 

1) Hij of zij woont in het gebied waar jullie gaan trouwen en spreekt de taal.

 

2) Heeft de beste locaties, leveranciers en contacten om jullie bruiloft te plannen.

 

3) Neemt de tijd om te luisteren naar jullie wensen, ideeën en voorkeuren gedurende de maanden van de planning.

 

4) Heeft de ervaring om jullie professioneel advies, aanbevelingen en tips te geven over jullie bruiloft.

 

5) Geeft jullie 100% transparantie over de diensten, opties en kosten van jullie bruiloft, direct vanaf het begin, zodat jullie een perfecte bruiloft kunnen vieren, zonder financiële verrassingen of nachtmerries. 

 

Kortom, geeft jullie 100% vertrouwen dat hij of zij jullie een droombruiloft kan geven! 

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een weddingplanner?

Dit hangt af van het type wedding planner die jullie kiezen, en de overeenkomst die jullie met hem of haar aangaan, maar men zou ze kunnen verdelen in verschillende groepen ;

 

Reisagenten zijn vaak ook in staat om jullie een bruiloft op bestemming aan te bieden, maar in werkelijkheid boeken ze een hotel of resort voor jullie en laten de rest over aan de eventmanager van het hotel of resort.

 

Event managers zijn in dienst van bijvoorbeeld een resort hotel of trouwlocatie. Hun voornaamste interesse is om zoveel mogelijk diensten van hun werkgevers te verkopen en ze hebben vaak weinig kennis van diensten of trends die niet door hun werkgever worden aangeboden. Daarentegen kennen ze meestal wel het reilen en zeilen van de diensten van hun werkgever, en omdat ze 'in house' zijn hebben ze gemakkelijk toegang tot de chef, obers, enz...

 

Decorateurs zijn meestal zelfstandige aannemers, bijvoorbeeld bloemisten, die daarenboven ook een beetje aan bruiloft- en evenementenplanning doen.

Hun voornaamste interesse is om hun diensten te verkopen, maar op basis van hun contacten en werk voor andere weddingplanners zijn ze vaak in staat om enkel 'basis wedding planning' aan te bieden. 

 

Coördinatoren, vaak ook wel eventmanagers of ceremoniemeesters genoemd, coördineren het evenement en de diensten op uw trouwdag.

Omdat ze meestal geen deel uitmaken van de maandenlange planning, zijn ze vaak niet volledig op de hoogte van alle details en kennen ze de locatie of leveranciers niet of nauwelijks, waardoor het moeilijk is om in te grijpen als iets niet gaat zoals gepland.

 

Persoonlijke assistenten: veel weddingplanners doen een taak die vergelijkbaar is met die van een persoonlijke assistent, waarbij ze luisteren naar de wensen en opdrachten van hun werkgevers, en vervolgens op zoek gaan naar een leverancier ervoor.

Hoewel er niets mis is met die aanpak, betekent het vaak wel dat de wedding planner - net als het bruidspaar zelf - een éénmalige klant is voor de nieuw gevonden leverancier.

Omdat er geen langdurige vertrouwensrelatie is, zijn ze niet in staat om nét die extra dingetjes te doen die een bruiloft onvergetelijk maken,

Ook zijn ze als eenmalige klant niet in staat om een speciale deal te onderhandelen.

 

Full wedding planners plannen uw bruiloft van A tot Z, luisteren naar jullie wensen en voorkeuren en vertalen deze in een gedetailleerd script en budget.

Ze werken regelmatig met geselecteerde locaties en leveranciers en hebben door de jaren heen een vertrouwensrelatie met hen opgebouwd.

Ze helpen en adviseren jullie op alle mogelijke manieren tijdens de maanden van de planning, en werken het script en het budget zoals met u besproken, permanent bij. 

 

Costa Blanca Events: wij beschouwen onze taak als nog veel uitgebreider.

Onze eigen online systemen geeft jullie 24/7 toegang tot alle details van jullie script en budget, en maakt het gemakkelijk en stressvrij voor jullie gasten om hun aanwezigheid te plannen, en geeft een overzicht van speciale aanbiedingen voor luchthaventransfers, accommodaties, welkomstdiner, haar- en make-up, dieetvoorschriften, enz...

Dit alles bespaart het bruidspaar een enorme hoeveelheid werk en coördinatie.

Onze aanpak en service zijn ongeëvenaard, net als de facebook reviews van veel voormalige bruidsparen

Wat zijn de taken van een weddingplanner?

De prijs die de meeste wedding planner associaties hun leden aanbevelen is 2400 € + b.t.w. voor in totaal 60 uur planning/coördinatie. 

 

Waarom zijn wij, Costa Blanca Events, in staat om een volledige bruiloft te plannen voor slechts 800 € + b.t.w. ?

 

Het antwoord is tweeledig ;

 

1) Omdat veel weddingplanners slechts een beperkt aantal bruiloften per jaar plannen en het aanbevolen bedrag in rekening moeten brengen om hun kosten te dekken.

Costa Blanca Events heeft meer dan 40 bruiloften per jaar, waardoor het mogelijk is om onze kosten te spreiden over veel meer bruiloften.

 

 2) Ons eigen online systeem het heel makkelijk en stress-vrij maakt om een bruiloft te plannen. 

Via ons Yoep-P systeem hebben jullie 24/7 toegang tot alle details van jullie bruiloft, kunnen jullie de gastenlijst aanmaken, jullie gedetailleerd script en budget bekijken, enz...

Jullie gasten gebruiken het systeem om hun aanwezigheid op het huwelijk te bevestigen, een luchthaven transfer, huurauto of accommodatie te reserveren, hun dieetwensen in te stellen, enz...

Ook de trouwlocatie en leveranciers hebben toegang tot al deze informatie.

 

Zo maakt Yoep-P het heel eenvoudig om jullie huwelijk in het buitenland te plannen, en bespaart tegelijkertijd veel tijd voor alle betrokkenen, en omdat tijd geld is, kunnen we onze wedding planner kosten zo laag houden!

Wat zijn de kosten van het inhuren van een weddingplanner?

De eerste stap is beslissen 'wie' (... gaat jullie bruiloft plannen ), en 'waar' (... vindt jullie bruiloft plaats ), en tot slot 'wanneer' (... is de datum van jullie bruiloft).

 

Indien mogelijk, raden we altijd aan om een kort reis te plannen naar jullie huwelijksbestemming, jullie locatie te bekijken, accommodatie(s) te selecteren, persoonlijk kennis te maken met jullie weddingplanners en het script met hen door te nemen. 

 

Zodra je overtuigd bent dat je de juiste keuzes hebt gemaakt, sluit je individuele overeenkomsten met locaties en leveranciers, die elk hun eigen verkoopsvoorwaarden hebben, maar helaas vaak niet beschikbaar in uw taal.

 

Bij Costa Blanca Events, maken we het gemakkelijk voor jullie, met meestal slechts één enkele weddingplanner overeenkomst, in jullie taal, en zonder kleine lettertjes.

 

Ook hebben we met onze locaties en leveranciers afgesproken om de aanbetalingen zo laag mogelijk te houden. 

 

Vervolgens activeren we ons eigen online systeem voor jullie, waarin je een welkomsttekst schrijft, en vervolgens start u met het samenstellen van uw gastenlijst.

 

In de daaropvolgende maanden plannen we jullie bruiloft op basis van jullie wensen, voorkeuren en diensten die jullie wensen, en die we vervolgens bespreken tijdens een reeks van videogesprekken, vragen per e-mail of via ons Yoep-P systeem.

Wanneer jullie er behoefte aan hebben, kan je een afspraak maken voor een videogesprek, of een persoonlijk gesprek in Altea, via onze online kalender.

 

En als we het gevoel hebben dat bepaalde beslissingen, zoals bijvoorbeeld fotografen, muzikanten, enz... nodig zijn, dan sturen we jullie een verzoek om een afspraak te maken.

 

Ongeveer een maand voor de bruiloft sluiten we de planning af, meestal tijdens een (laatste) videogesprek, zodat jullie na afloop kunt ontspannen in de wetenschap dat jullie droomhuwelijk in Spanje tot in de puntjes is gepland.

Hoe begin je met het plannen van je bruiloft in het buitenland?

We raden aan om de 'save the date' kaarten zo snel mogelijk te versturen. Het is een kwestie van beleefdheid tegenover jullie gasten, zodat ze zoveel mogelijk tijd hebben om hun aanwezigheid te plannen.

 

Meestal vermeld je in de save the date kaart niet alleen de datum, maar ook de plaats en bestemming, en doen jullie ook aanbevelingen voor de reis, de accommodatie, enz...

 

Aangezien Costa Blanca Events echter een eigen online systeem heeft waarin jullie de gastenlijst aanmaken en een persoonlijke welkomsttekst voor jullie gasten schrijven, raden wij u aan om de save the date kaart zo kort mogelijk te houden, met alleen een verwijzing en een link naar het online platform.

 

Gasten kunnen dan de informatie bekijken, die jullie wanneer nodig nog kunnen bijwerken.

 

De officiële uitnodigingen verstuur je dan zo'n 3 maanden voor de bruiloft. 

Wanneer verstuur je best de 'save the date' kaarten en de uitnodigingen?

Gemiddeld verblijven de gasten 3 nachten op jullie huwelijksbestemming, en arriveren meestal een dag voor de bruiloft. Dag twee is meestal de trouwdag, en op dag 3 kunnen ze ontspannen (terug nuchter worden), een excursie maken, de bezienswaardigheden bekijken, ... en terug naar huis vliegen op dag drie of de volgende dag. Deze gasten zullen vaak min of meer tegelijk aankomen en vertrekken, vaak zelfs met dezelfde vluchten, wat het mogelijk maakt om een groepstarief te maken voor vluchten en transfers.

 

De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden een groepstarief aan vanaf 10 of meer passagiers, waarbij de prijs meestal niet verschilt van de 'normale' prijs, maar een gevraagd aantal plaatsen wordt geblokkeerd tegen de afgesproken prijs, tot x weken voor vertrek.

 

Gedurende die tijd kunnen uw gasten hun vluchten via u 'boeken', zonder het risico te lopen op prijswijzigingen of onbeschikbaarheid.

 

Vervolgens stuurt u op de afgesproken x weken voor vertrek de definitieve passagierslijst naar de luchtvaartmaatschappij. Wij kunnen een groepstransfer regelen van de luchthaven direct naar de accommodatie(s). Dit arrangement maakt het voor uw gasten heel gemakkelijk en stressvrij om naar uw trouwbestemming te reizen. Vaak hebben gasten echter een andere agenda, die dagen voor, of dagen na de bruiloft aankomen, waardoor het voor hen onmogelijk is om van uw groepstarief te genieten.

 

In dat geval kunnen ze zelf vluchten boeken, en een luchthaven transfer of huurauto boeken via onze online systemen. Hoe dan ook, volgens de trouwetiquette zijn jullie, als bruidspaar, niet verantwoordelijk voor de reisarrangementen van jullie gasten, noch hoeven jullie voor hen te betalen (zie FAQ 3/20: "Wie betaalt voor wat?")

Hoe zit het met de reisarrangementen voor jullie gasten?

Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen bruiloft bestemmingen. 

Spanje, en vooral de Costa Blanca, als belangrijke toeristische bestemming, biedt veel waar voor uw geld, veel beter dan de meeste huwelijks bestemmingen.

 

Natuurlijk zijn de prijzen ook afhankelijk van de gekozen accommodatie, de data en de duur van het verblijf, waarin juli en augustus natuurlijk de duurste maanden zijn.

 

Hier zijn slechts een paar voorbeelden van de prijzen die we hebben onderhandeld voor de maand mei, die een van de meest gekozen huwelijks maanden is;

 

Appartement voor 4, ontbijt inbegrepen, in een eenvoudig maar leuk aparthotel op slechts 50m van het centrum en op loopafstand van het strand; +/- 19 € per persoon en per nacht.

 

Studio voor 2, ontbijt inbegrepen in een aparthotel, exclusief gehuurd voor uw groep, met uitzicht op zee, zwembad, grote terrassen, bbq-zone, enz...: +/- 29 € per persoon en per nacht 

 

Superieure kamer in een 5-sterren resort aan het strand, 2 volwassenen, uitstekend ontbijt inbegrepen, 3 zwembaden, enz...; +/- 59 € per persoon en per nacht. 

Wat zijn de gemiddelde kosten van accommodatie?

Spanje, en vooral de Costa Blanca heeft het perfecte klimaat voor een bruiloft met bestemming, zodat jullie zelfs het dansfeest tot in de vroege uurtjes kunnen vieren, allemaal in openlucht.

 

Maar op het middaguur kan het vrij warm zijn voor jullie ceremonie. 

 

Daarom, afhankelijk van de datum en de voorkeuren van het bruidspaar, worden de meeste ceremonies gehouden ergens tussen 16-18 uur, wanneer de temperatuur en lichtomstandigheden perfect zijn. 

 

De ceremonie wordt gevolgd door een receptie, fotoshoot, diner en dansfeest tot in de vroege uurtjes. 

Wat is de tijdslijn voor de huwelijksdag?

De 'setting' is waar je het meest gedenkwaardige moment van je huwelijksdag, de ceremonie, zal vieren. Daarom is de setting erg belangrijk!

 

Het begint allemaal met de perfecte locatie, bijvoorbeeld het strand aangevuld met een romantische boog of prieel, altaar, preekstoel, geluidsinstallatie, microfoons, bloemen, decoraties, tapijt, opstelling voor eventuele muzikanten, stoelen voor de genodigden, enz...

 

Costa Blanca Events biedt 13 verschillende 'settings' aan, waarbij je voor elk ervan ook nog kan kiezen tussen 'romantische' of 'bohemien' stijl, en die vervolgens dan ook nog aangepast worden aan jullie voorkeur van thema, kleur en bloemen. 

Hoe kies je de 'setting' voor de ceremonie?

Dit is een onderwerp waar de meeste bruiden vanaf het begin een duidelijk idee over hebben! 

 

Dus hebben we als inspiratiebron moodbooks gemaakt voor de meest gekozen thema's; less is more, vintage, boho chic, beach, crystal, greenery, wood en bling. 

 

Maar we verwelkomen ook jullie moodbook, bijvoorbeeld op Pinterest, of stuur ons foto's van de stijl, het thema en de decoraties die jullie wensen, en we maken het voor jullie!

 

Bij Costa Blanca Events hebben we een magazijn vol met decoraties, zodat we meestal niets speciaals voor jullie hoeven te kopen, wat het maken van jullie droombruiloft een stuk makkelijker en goedkoper maakt! 

 

We werken samen met een zeer professionele bloemist, die haar bloemen rechtstreeks importeert van de grootste bloemenveiling ter wereld, in Aalsmeer, Nederland.

 

Prachtige, verse bloemen, net zoals u ze op uw trouwdag heeft gedroomd. 

Hoe zit het met thema's, bloemen en decoraties?

Er zijn 2 soorten locaties; 

 

1) die 'interne' catering hebben, zoals banketzalen, hotels, enz... 

 

in dat geval betekent de keuze voor die locatie dat je hun catering moet contracteren.

 

Hoewel de meeste van hen hun eigen menu's hebben, hebben we een ervaren chef-kok de opdracht gegeven om een 'speciaal menu voor de Costa Blanca Evenementen' samen te stellen.

 

Onze menukaart biedt 5 verschillende menusamenstellingen, van 3 tot 7 gangen, van low-budget maar elegant tot gastronomisch dineren, elk met een uitgebreide lijst van gerechten om uit te kiezen.

 

Onze locaties moeten gebruik maken van onze menu formules, terwijl de chef kok van de gekozen locatie toch ruimte krijgt voor creativiteit in de presentatie. 

 

Prijzen beginnen vanaf 48 € per persoon, exclusief b.t.w.

 

2) locaties die externe catering toestaan

 

Onze externe catering partners zijn zorgvuldig geselecteerd, en bieden elk een andere stijl, maar altijd een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

 

Het belangrijkste verschil is dat - in tegenstelling tot locaties met interne catering - alles moet worden gehuurd en binnengebracht, tafels, stoelen, borden, glazen enz..., maar ook keukeninfrastructuur, koks, obers enz....

 

Dit alles heeft natuurlijk een prijs, waardoor externe catering voor kleinere groepen (tot 50 personen) meestal duurder is.

 

In beide cateringmogelijkheden kiezen de bruidsparen voor een vast menu, dat aan alle gasten wordt geserveerd.

Via ons eigen online Yoep-P systeem kunnen gasten hun dieetwensen, intoleranties en zelfs voorkeuren aan ons doorgeven.

Op de huwelijksdag krijgen deze gasten dan een menu aangeboden dat overeenkomt met hun dieet. 

 

Een open of gratis bar is de beste en goedkoopste optie voor uw dansfeest en wij bieden verschillende opties, afhankelijk van uw voorkeuren en budget.

Er zijn opties van 2, 3 of 4 uur (die op de huwelijksdag kunnen worden verlengd), met alleen frisdrank, bier en wijn, of inclusief longdrinks op basis van gin, rum, whisky en wodka, met een optionele keuze aan cocktailbars. 

Wat zijn de mogelijkheden en prijzen voor catering en open bar?