Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

Plan je huwelijk in het buitenland met het 5W systeem

En Costa Blanca Events helpt je om met duidelijke en volledige informatie, foto's en prijzen

 

Allereerst is er deze website die enorm veel informatie bevat.

Daarenboven staan er meer dan 50000 foto's van onze diensten en huwelijken staan op onze fotogallerij website

Een berekening van de kosten om te trouwen in Spanje kan je doen met onze gratis online budget calculator

De prijzen van al onze diensten vind je in de online weddingplanner

Wil je graag een persoonlijke offerte, dan kan je die aanvragen via de offerte aanvraag in de budgetcalculator

Natuurlijk ben je welkom om - geheel vrijblijven - onze locaties en accomodaties samen met ons te bezoeken

Om zeker te zijn dat je voorkeur datum nog vrij is, kan je die gedurende maximum 1 maand in optie nemen.

 

De Costa Blanca Events weddingplanner overeenkomst

 

Als je beslist om ons de planning van je huwelijk toe te vertrouwen, vul je de weddingplanner overeenkomst in.

In de overeenkomst kan je ons opdracht geven de trouwlocatie, accommodatie en andere diensten te reserveren.

Dan controleren we de beschikbaarheid van de diensten waarvoor je opdracht tot reservatie hebt gegeven.

Slechts daarna betaald u de weddingplanner bookingsfee.

We controleren nogmaals je draaiboek in de online weddingplanner, en vermelden de betaling erin.

We zijn nu officieel aangevangen met de planning en voorbereiding van je huwelijk.

 

Onze taak als wedding planner eindigt de avond voor het huwelijk, als het huwelijk helemaal gepland is, en alle afspraken met het bruidspaar en alle leveranciers zijn gemaakt, en de planning en afspraken voor de huwelijksdag uitvoerig zijn besproken met de huwelijksdag coördinator.  

Een huwelijk in het buitenland plannen kan een échte uitdaging, en misschien zelfs een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn, als je het eenvoudige 5 W’s systeem volgt.

De eerste 3 W’s zijn onafscheidelijk ; “Waar”, “Wanneer” en “Wie”.

 

Waar

 

Is natuurlijk de locatie. Het land en de regio zijn meestal niet de doorslaggevende factor, immers, er zijn heel veel stranden in de wereld die geschikt zijn om te trouwen op het strand onder de zon.

De reis en verblijfskosten, niet alleen voor het bruidspaar, maar ook voor de genodigden, spelen natuurlijk ook een belangrijk rol bij de keuze, en soms hebben bruidsparen ook een persoonlijke voorkeur, omdat ze de streek goed kennen, er vaak op vakantie zijn geweest, etc.

Maar vaak is de keuze van de trouwlocatie een van de meest doorslaggevende elementen, omdat sommige locaties beter, mooier, beter bereikbaar, betere gastronomie, of voordeliger zijn.

Wanneer

De locatie kiezen is natuurlijk heel belangrijk, maar als je een specifieke voorkeur datum hebt, en de locatie is niet beschikbaar, dan heb je maar 2 keuzes ; andere locatie, of andere datum.

 

Wie

 

Als je je huwelijk in het buitenland helemaal zelf wil plannen dan is de 3de “W” erg eenvoudig, want dat ben je zelf, maar dan begint de échte uitdaging want een huwelijk plannen op afstand is erg moeilijk, veeleisend en stressvol, zelfs met telefoon, e-mail, whatsapp, …

En dus is het een veel betere keuze om een professionele wedding planner in te schakelen, iemand die woont en werkt in de regio, alle goede locaties, taal en locale cultuur kent, die je ogen en oren ter plaatse is, en je op de hoogte houdt van de voorbereiding en planning.

En als het een professionele wedding planner is, doet hij waarschijnlijk een aantal huwelijken in de regio, en kan dus betere deals onderhandelen met de locatie en leveranciers, zonder dat je de hele tijd heen en weer moet reizen.

 

Wat

 

Dan wordt het tijd om een gedetailleerd wedding plan uit te werken. Tijdens de komende weken en maanden bepaal je welke diensten voor jou belangrijk zijn, setting, decoratie, muziek, diner, enz, en wat hun timing zal zijn op je grote dag. En een goede wedding planner zal je daarbij heel erg behulpzaam zijn.

 

Wow

 

En naarmate de planning en het budget meer concreet wordt, kan je ook aan het Wow beginnen denken, de kleine, of niet zo kleine dingen die je huwelijk écht uniek en onvergetelijk maken.

En door de “wow” voor het laatst te houden, kan je eerst belang en budget toewijzen aan wat echt belangrijk voor jou is, om dan met het eventueel resterende budget de kers op de taart te zetten.

Informatie voor je genodigden

 

Ook je genodigden moet natuurlijk hun voorbereidingen kunnen treffen, en plannen kunnen maken. De ideale manier om hen te informeren is via 'je persoonlijke bruiloftsite. Een website, waarop je alle info en foto's kan plaatsen, en je genodigden antwoord vinden op hun vragen.

In de prijs van de bruiloftsite is ook je eigen domeinnaam inbegrepen, bvb bruidenbruidegom.com

 

Verdere keuzes maken, diensten reserveren en voorbereidingen treffen

 

Tijdens de maanden en weken voor je huwelijk wordt het totale beeld steeds duidelijker. Voor sommige diensten hebben we extra info nodig, zoals bijvoobeeld je bruidsboeket, taart, menu, ...

Die keuzes kan je maken in YOEP, your online event planner. Daarnaast heb je waarschijnlijk ook nog niet alles besteld, en dat hoeft ook niet.

In tegenstelling tot meeste huwelijken in het buitenland, hoef je bij ons niet alles tegelijk te reserveren. Je doet dit stap voor stap, service per service, zodra je er klaar voor bent. Dan geef je ons via YOEP opdracht om een bepaalde service te reserveren. We nemen contact op met de leverancier, en passen na bevestiging je draaiboek aan. Zo ben je 24/7 op de hoogte van de vorderingen en voorbereidingen voor je huwelijk

 

Ongeveer 1 maand voor het huwelijk.

 

Overlopen we per skype of telefoon samen stap voor stap het draaiboek en de keuzes in 'mijn bruiloft'. Indien nodig vervolledigen we nog sommige keuzes, beantwoorden je vragen, ... Dan sluiten we het draaiboek af, en sturen je een overzicht en verzoek tot betaling.

Vervolgens herbevestigen we alle diensten nogmaals aan de leveranciers. Dat wil niet zeggen dat je dan niets meer kan veranderen, je kan het alleen niet meer zélf veranderen. Is er nog een last minute wijziging, dan email je ons. Wij nemen contact op met de leverancier, en houden je op de hoogte van het resultaat.

Het aantal personen kan nog wijzigen tot daags voor het huwelijk. Er kan immers altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn, of juist toch aanwezig kunnen zijn.

 

Aankomst in Spanje

 

En dan is het zover, de dag van vertrek naar Spanje !

 

Een voorbeeld van een draaiboek van een huwelijk in Spanje, van aankomst in Spanje tot en met vertrek terug naar huis kan je bekijken op de

voorbeeld van een draaiboek voor een huwelijk in Spanje pagina.

 

Korte video die je in een notedop laat zien hoe je je huwelijk in het buitenland kan plannen

Elk huwelijk is natuurlijk verschillend, en we maken voor elk huwelijk een persoonlijk draaiboek met de diensten die jullie wensen, maar deze video kan als inspiratie dienen.