Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

Ieder lichaam is anders en bij ieder lichaam past weer een andere trouwjurk.

 

Je wilt natuurlijk dat de sterke punten van je lijf worden geaccentueerd in plaats van de zwakke punten. Er zijn vijf standaardmodellen voor het vrouwenlichaam. In welk model hoor jij thuis?

Welke trouwjurk past bij je figuur?

Hoewel een minderheid van

onze bruidjes hun  trouwjurk

in het buitenland kopen,

krijgen we toch regelmatig vragen over model, trends, stijl etc van trouwjurken.

 

Daarom vind je op deze pagina enkele basisregels en tips die je kunnen helpen bij het kiezen van je trouwjurk.

Champagneglas (Lat-model)

Een champagneglas is een model waarbij de schouders en de heupen op eenzelfde lijn liggen. Je hebt een smalle/platte billen, kleine borsten en dunne benen. Het verschil tussen de taille en de heupen is (officieel) maximaal 23 cm.

 

Do: jurk met volume

 

Een jurk die het beste past bij dit model is een trouwjurk met veel volume. Denk hierbij aan een prinsessenjurk, babydoll of een A-lijn.

Bij deze modellen begint de onderrok net iets boven de taille en loopt wijd uit.

 

Wat je beter kunt vermijden is een strapless trouwjurk.

Met wat kleinere borsten en taille, kan een strapless jurk het verkeerde effect geven. De rondingen worden minder geaccentueerd, waardoor je lichaam juist

weer wat rechter lijkt.

 

Bekende champagneglazen: Jennifer Aniston, Cameron Diaz en Nicolette Kluijver

Cognacglas (Peer-model)

Vrouwen met dit model kenmerken zich met een smaller bovenlichaam in vergelijking met het onderlichaam.

Ze hebben voornamelijk smalle schouders, kleine borsten en een slanke taille, maar daarentegen ook brede heupen en vollere billen en benen.

 

Do: strapless & lang lijfje

Je kunt kiezen voor een strapless jurk, waardoor het accent op je borsten komt te liggen. Voor het bovenlichaam is het handig om een lang lijfje te passen in plaats van een hoge taille. Hierdoor leg je het accent meer op je bovenlijf dan op je benen. Een wijde rok met veel volume zal zorgen dat Iedereen naar je strakke lijfje kijkt i.p.v. naar je benen.

 

Don't: nauwsluitend

Met dit figuur kun je beter niet kiezen voor een nauwsluitende jurk. Hier worden zowel je sterke als je zwakke punten, zoals je benen, benadrukt. Ga niet voor een zeemeermineffect, want hierdoor worden je benen extra geaccentueerd.

Dit geeft niet het gewenste resultaat.

 

Bekende cognacglazen: Beyonce, Jennifer Lopez en Eva Longoria

Wijnglas (Appel-model)

Heel kenmerkend voor iemand met een 'wijnglas-figuur', zijn brede schouders, grote borsten en een vollere buik. Het onderlichaam is smal met slanke benen en platte billen en het bovenlichaam is voller dan het onderlichaam.

 

Do: empire jurk

Het beste kun je kiezen voor een trouwjurk die het onderlichaam accentueert, zoals een empire jurk.

Hier zit het bij de boezem strak, maar loopt het wijd uit vanaf je borsten. Dit camoufleert je buik.

Aangezien een wijnglas gebruikelijk bredere schouders heeft, kun je denken aan bandjes voor over je schouders,

zoals een bateau of een off shoulder. Een korte jurk zal jou ook leuk staan, omdat je juist killer legs wilt showen!

 

Don't: lage taille & halter

Een echte don’t is een lage taille en een halter. Een halter maakt je schouders nog breder en het legt het accent op je borsten. Bij een lage taille valt de buik extra op. Het accent moet dus juist op je benen liggen!

 

Bekende wijnglazen: Angelina Jolie, Jennifer Hudson, Tyra Banks en Irene Moors

Martiniglas (Atleet-model)

Vrouwen met het zogenoemde 'martiniglasmodel' is atletisch gebouwd. Brede schouders, maar juist een smalle taille,

heupen en benen zijn de belangrijkste kenmerken van dit model.

 

Do: asymmetrische jurk

Je wilt je schouders verbergen en dat kun je goed doen door bijvoorbeeld een halterjurk of een assymetrische jurk te dragen. Deze modellen breken je schouders op. Ook kun juist gaan voor een wijde rok die vanaf de taille begint.

De nadruk leg je op de taille door er een strik op te dragen.

 

Don't: kraagjes of spaghettibandjes

Draag geen kraagjes of een top met een hoge hals omdat dit je schouders benadrukt. Kies liever ook niet voor dunne bandjes, je kunt beter strapless gaan dan voor spaghettibandjes.

 

Bekende martiniglazen: Lara Stone, Naomi Campbell en Demi Moor

Borrelglas (Zandloper-model)

Dit lichaam wordt vaak in de boeken gezet als 'het vrouwenlichaam'. Dit model kenmerkt zich door volle borsten, een zeer duidelijk smalle taille en vrouwelijke heupen. Je kunt juist de aandacht extra op je taille vestigen.

Zo krijg je een echt zandloper-effect, waardoor de rest in het niets valt.

 

Do: lang lijfje, korset, nauwsluitend

Bij een borrelglas moet je juist het effect op je taille of je billen leggen. Dit kan door middel van een lang lijfje, korset of nauwsluitende jurk. Een mooi effect krijg je ook door een zeemeermin-model.

 

Don't: empire model of lang en recht

Ondanks dat jou eigenlijk alles staat, is  het toch niet slim om een empire model te dragen. Dit zou zonde zijn van je mooie taille. Een lange en rechte trouwjurk is zonde omdat zo je vrouwelijke vormen minder goed uitkomen.

 

Bekende borrelglazen: Scarlett Johansson, Marilyn Monroe en Yolanthe Sneijder

Andere lichaamsdelen

Zit je ook weleens met je handen in het haar over hoe je sommige lichaamsdelen kunt camoufleren? Of hoe je je sterkte punten juist kunt accentueren? Lees dan vooral verder, want in het volgende stuk geven we je wat korte tips over hoe je dit het beste aan kunt pakken!

Armen

Veel vrouwen zijn niet tevreden over hun bovenarmen en voelen het trillen als ze eenmaal beginnen te zwaaien. Vaak valt het niet eens op, maar het gevoel dat blijft! Je kunt er voor kiezen om een jasje of kleine mouwtjes te dragen, zodat je je armen kunt verbloemen. Of ga voor een strapless jurk, dan worden je armen niet zo afgekneld.

Buik

Heb je een klein buikje? Denk dan eens aan een bruidsjurk met een A-lijn en prinsessenmodel. Deze lijnen lopen bij je taille iets wijder uit, waardoor jouw buik minder zal opvallen. Een trouwjurk die uit twee delen bestaat kun je ook overwegen, dit zal ook zeker camoufleren. Kies geen dunne stof! Hierdoor zie je juist alle kleine oneffenheden.

Rug

Vind je dat je rug er best mag wezen? Show it! Kies voor een mooie open rug of bedek je rug minimaal met doorzichtig kant. Ook al zal het jouw niet zo opvallen, de gasten zullen vaak jouw rug zien dus er is niks mis mee om deze extra aandacht te geven.

Hals

Heb jij een mooie smalle hals? Kies dan voor een eenvoudige halslijn, zonder tierelantijntjes. Ook met een strapless bruidsjurk kun je juist jouw hals en schouders te accentueren. Met je bruidskapsel kun je goed op je hals inspelen. Bij een korte hals is het mooi om je haar op te steken, waardoor je optisch langer zult lijken. Bij een lange hals is los haar juist een aanrader!

Een trouwjurk die past bij jouw lengte

Je lengte is ook belangrijk bij het passen van een trouwjurk. Mocht je lange of juist korte benen hebben, dan moet je rekening houden met de manier waarom de onderrok in elkaar zit.

Lange benen

Heb je lange benen waar je trots op kunt zijn? Dan past een bohemian of empire jurk erg goed bij jouw figuur.

Mocht je dit niet willen accentueren, kies dan niet voor een korte jurk. Hierdoor valt het accent juist op je onderstelsel.

Korte benen

Heb jij korte benen? Dan moet je rekening houden met kleuren en de lijnen van een trouwjurk, hierdoor kun je langer lijken. Kies voor een trouwjurk met egale kleuren en strakke belijning. Zorg dat de jurk uit een stuk bestaat, want dit lijkt je lichaam te verlengen. Een korte babydoll of een prinsessenjurk is ook een goede oplossing. Je lijkt juist langer, omdat er meer van je benen zichtbaar is.

 

Bron : www.theperfectwedding.nl