Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

Wat kost een weddingplanner van Costa Blanca Events ?

Dankzij een zeer efficiente organisatie en communicatie,

en tijdsbesparende technieken en hulpmiddelen is Costa Blanca Events

veel voordeliger dan andere weddingplanner organisaties.

Het plannen van een huwelijk kost erg veel tijd. Denk maar aan het zoeken naar locaties, catering, fotograaf, decorateur, bloemist, officiant, banketbakker, musici, verlichting, enz,…

 

Voor al die diensten moeten de mogelijkheden en kosten besproken worden en keuzes gemaakt worden, en pas dan kan een duidelijk draaiboek en plan met gedetailleerde timing en instructies voor alle betrokkenen opgesteld worden, en zodra alle betrokkenen hun akkoord hebben gegeven, kan er begonnen worden met een draaiboek voor de coördinatie op de huwelijksdag.

 

Uiteraard is het mogelijk om dit alles zélf te doen, maar heb je er de tijd voor, beschik je over de contacten, spreek je de taal, en ben je opgewassen tegen de onvermijdelijke stress ?

 

Een goede wedding planner doet dat alles voor je. Hij of zij zorgt voor een perfecte planning en organisatie van het huwelijk, luistert naar het bruidspaar, vertaalt hun wensen in een draaiboek, communiceert en coördineert alle wensen met locaties, leveranciers en medewerkers, en informeert het bruidspaar permanent zodat zij op de hoogte blijven en beslissingen kunnen maken.

 

Hij voorziet hiervoor meestal 60 werkuren aan gemiddeld 40 € per uur = 2400 € + btw, en dat is ook onze wedding planner vergoeding, maar onze bruidsparen kunnen hierop tot 3 x 800 € korting bekomen, en betalen dan

Korting 1 : omdat zoveel bruidsparen de planning van hun huwelijk aan ons toevertrouwen kunnen we voor huwelijken in onze regio en in onze locaties tijdens een afspraak meerdere bruiloften tegelijk bespreken.

Dat spaart erg veel tijd, en resulteert in 800 € korting op de weddingplanner vergoeding.

 

Korting 2 : om dezelfde reden hebben we een huwelijksdag promo pakket kunnen onderhandelen met onze locaties en leveranciers, waarin de belangrijkste diensten op de huwelijksdag inbegrepen zijn. Afhankelijk van de dag en datum bieden ze tot 800 € korting op het huwelijksdag promo pakket

 

Om de planning van je huwelijk aan ons toe te vertrouwen, vul je de wedding planner overeenkomst in,

en betaal je slechts 800 € + btw. De 2 bovenstaande kortingen worden dus ineens afgetrokken.

 

Korting 3 : wordt terugbetaald na het huwelijk, of kan je gebruiken om (extra) foto’s of video’s aan een voordeelprijs mee te betalen. Door alle 3 de delen te combineren heb je ook hier tot 800 € korting

Geen wedding planner vergoeding !

  • Indien je je gastenlijst creëert en beheert in Yoep-P, het speciaal voor Costa Blanca Events ontwikkeld online systeem, bespaart dat jullie als bruidspaar, de locatie en leveranciers, maar ook ons erg veel tijd, en resulteert dat in 150 € korting

  • Indien je samen met je wedding planner ook de planning van je huwelijk in Yoep-P beheert, dan bespaart dat iedereen erg veel tijd, en resulteert dat in extra 150 € korting.

  • Bruidsparen en genodigden kunnen via Yoep-P een selectie van accommodaties boeken mét laagste prijs garantie ! Als minstens 2/3 van de genodigden dat doen, bieden zij een commissie van 2%, tot een maximum van 500 € korting.

Planning, kosten en betaling

 

Zodra je op basis van onze gedetailleerd draaiboek / offerte de beslissing neemt om de planning van je huwelijk aan Costa Blanca Events toe te vertrouwen, vul je de wedding planner overeenkomst in, en betaal je 800 € + b.t.w.

 

Vaak hebben bruidsparen de locatie al gekozen, maar het gebeurt ook dat ze nog in twijfel staan tussen enkele locaties, en die beslissing pas nemen tijdens een bezoek aan onze locaties. Zodra je die keuze hebt gemaakt, bestel je het huwelijksdag promo pakket, en betaal je de kosten ervan, en dan begint het pas écht !

 

Tijdens de weken en maanden van planning staan we jullie bij met raad en daad, plannen Skype gesprekken waarin we samen het draaiboek overlopen en bespreken, jullie helpen met het maken van keuzes, enz… en stellen jullie je lijst van genodigden op in Yoep-P.

 

Niet alleen het huwelijksdag promo pakket is erg voordelig, ook voor vele andere diensten hebben we met de locaties en leveranciers prijsafspraken gemaakt.

Indien je via www.event-o.net aparte diensten besteld ( dus zonder wedding planner ) dan betaal je de normale prijs, maar zodra je ons gecontracteerd hebt voor de planning van je huwelijk, en het huwelijksdag promo pakket hebt besteld, betaal je voor de meeste diensten een - vaak aanzienlijk - lagere prijs.

 

Je kan een dienst toevoegen aan het draaiboek, maar nog niet bestellen. Je hebt dan 1 maand de tijd om de bestelling te plaatsen. Doe je dat niet, dan kan de leverancier de prijs nog aanpassen ( al gebeurt dat zelden ). Het is gebruikelijk dat leveranciers bij bestelling een voorschot vragen,  dat je verliest als je later op je beslissing terugkomt en de dienst annuleert of wijzigt. Wij hebben met de meeste locaties en leveranciers onderhandeld dat jullie geen voorschot hoeven te betalen, maar eens besteld en door de leverancier bevestigd, zijn er wel wijzigings- of annulatiekosten van toepassing. Indien de locatie of leverancier andere voorwaarden heeft, dan staat dat in de beschrijving of de voorwaarden van de dienst vermeld.

 

Elk huwelijk is verschillend, sommige draaiboeken zijn heel uitgebreidt en complex, en vereisen dus meer tijd in planning. Dat verschil wordt vergoed middels een wedding planner commissie van 5 % op het eindtotaal van het draaiboek, maar niet op de via Yoep-P geboekte accommodaties.

 

Ongeveer 1 maand voor het huwelijk sluiten we de planning af tijdens een - meestal laatste - Skype gesprek, zodat er ook tijdens die laatste maand geen reden tot stress, is, omdat je weet dat alles perfect geregeld is. Na het gesprek is ook het eindtotaal van het draaiboek duidelijk. Bij afsluiting van de planning verzoeken we jullie om het saldo inclusief onze wedding planner commissie te betalen. Na ontvangst van de betaling sturen we de locaties en leveranciers de definitieve planning, aantal personen, gewenste diensten, enz… door, en betalen hen.

 

Wijzigingen tijdens de laatste maand, bijvoorbeeld omdat één of meerdere personen onverwacht toch niet aanwezig zullen zijn, zijn onderhevig aan kosten.

 

Indien je voldaan hebt aan de voorwaarden voor de korting 3 zoals hierboven beschreven, betalen we deze korting voor een totaal tot 800 € terug na het huwelijk, of je kan die korting gebruiken om (extra) foto’s of video’s te bestellen aan een voordeelprijs.

 

Tot slot is het volgens de etiquette vereist, en daarenboven is het ook logisch dat de weddingplanner(s) en de medewerkers die gedurende de hele huwelijksdag aanwezig zijn, als extra geteld worden voor het diner, maar wij hebben met de locaties hiervoor een speciale prijs onderhandeld.

Ook is het gebruikelijk om voor de medewerkers van de locatie en leveranciers een fooi te voorzien als je tevreden bent van hun diensten. Het makkelijkste is om die vooraf met je weddingplanner te bespreken en te regelen, zodat hij of zij op de huwelijksdag voor elk van hen een omslag klaar heeft.

 

Omdat we aan de wensen van elk bruidspaar willen tegemoet komen, bieden we ook nog andere opties ;

 

"Just for 2" overeenkomst

 

Het "Just for 2" pakket is ideaal voor zeer intieme huwelijken, met bruidspaar en maximum 4 genodigden, maar is onderhevig aan strikte voorwaarden zoals periode, uur, trouwlocatie, etc. Ook hier betaal je geen wedding planner vergoeding, en je alle info en prijs op de speciale 'Just for 2' pagina.

 

"All inclusive trouwen in Spanje pakket"

 

Met enkele van onze locaties en leveranciers hebben we een ‘all inclusive trouwen in Spanje’ promo pakket onderhandeld, dat zéér volledig, en nóg voordeliger is dan het reeds erg voordelige 'huwelijksdag promo pakket', maar slechts zeer beperkte keuze mogelijkheden biedt.

De werkwijze is gelijk, maar in plaats van het 'huwelijksdag promo pakket, bestel je dan het all inclusive promo pakket.

Je vindt alle info en de kosten van het pakket op de speciale 'all inclusive trouwen in Spanje' website

 

Trouwen in een trouwlocatie waar we niet mee samenwerken en/of in andere delen van Spanje of Europa 

 

Kies je voor een locatie waar we niet mee samenwerken, of een locatie buiten ons werkgebied, zoals bijvoorbeeld trouwen op Ibiza, aan de Costa Del Sol, enz, ...

dan komen daar natuurlijk extra kosten bovenop. Lees meer over de werkwijze op de trouwen elders in Spanje pagina. Deze kosten zijn ; (*)

  • Prospectie en in kaart brengen van een locatie in ons werkgebied, waar we niet mee samenwerken ; 300 € + b.t.w.

  • Prospectie en in kaart brengen van een door u aangebrachte locatie buiten ons werkgebied ; 600 € + b.t.w.

  • Prospectie en in kaart brengen van een door ons te zoeken locatie buiten ons werkgebied ; 900 € + b.t.w.

  • Werkuren tijdens verplaatsingen en verblijf ( 8u per dag ) : 15 € per persoon en per uur

  • Kilometer vergoeding personen auto : 0.5 € per km of 0.8 € per km voor een lichte vrachtwagen. Steeds verhoogd met tol volgens reële kosten

  • Overnachtingen volgens reële kosten in een 3* hotel, obv 2 persoonskamer, zo dicht mogelijk bij de locatie

  • Maaltijden : volgens reële kosten, minimum 50 € per persoon en per dag

 

(*) onder voorbehoud dat het inderdaad mogelijk is om het huwelijk daar te organiseren en het huwelijk er daadwerkelijk ook plaatsvindt. wij behouden ons het recht voor de overeenkomst te annuleren indien de locatie niet aan onze kwaliteitseisen voldoet, of niet bereid is te werken conform onze werkwijze of planning.

Indien noodzakelijk zijn er eveneens extra kosten voor het opmeten en in kaart brengen van de locatie.

 

Waarom zijn onze prijzen exclusief b.t.w. ?

Enkele jaren geleden zijn de btw tarieven in Spanje gewijzigd, en de regering overweegt nog steeds om deze opnieuw te wijzigen. Als dat gebeurt blijven onze prijzen gelijk, wat transparanter is voor onze bruidsparen, want enkel het btw bedrag onderaan het draaiboek stijgt of daalt.

Ook bedrijven contracteren ons vaak voor events, of bruidsparen die om zakelijke redenen klanten uitnodigen, willen de kosten van deze genodigden in rekening brengen voor hun bedrijf. Voor hen is het belangrijk dat ook de prijs exclusief b.t.w. duidelijk vermeld staat.

 

Wat is het huidige b.t.w. tarief ?

10 % op voeding en niet alcoholische dranken, 21 % op diensten