Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

Een huwelijk is natuurlijk heel persoonlijk, en misschien wil je zelf iets van decoraties of andere voorzien, of misschien heb je een fotograaf of musici in de familie of in je vriendenkring die - eventueel gratis - hun diensten aanbieden.

 

Dat kan natuurljik, maar het is wel heel belangrijk om alles vooraf in detail met je wedding planner te bespreken.

Het is belangrijk dat je wedding planner op de hoogte is van alles wat er op je huwelijksdag staat te gebeuren, want dat is de enige garantie dat alles ook perfect zal verlopen, dat er geen tegenstrijdigheden zijn enz.

Kan ik zelf ook decoraties meebrengen of musici, fotografen etc meebrengen of contracteren ?

Tafeldecoratie

De decoratie van een huwelijk is natuurlijk erg belangrijk, maar heeft naast een decoratief doel, ook vaak een functioneel doel :

  • Allereerst moet er voldoende plaats zijn voor de couverts ; borden, bestek, en glazen.

  • Er moet ook voldoende ruimte zijn voor de gerechten, garnituur en sauzen die in het midden van de tafel worden geserveerd.

  • Daarnaast is het soms belangrijk om verlichting te voorzien, omdat op de diner locatie er onvoldoende omgevingslicht is.

 

Tot slot, zijn er bij nagenoeg elk huwelijk personen die een aangepast menu krijgen ; denk maar aan vegetariërs, personen met intoleranties, en dergelijke. Vaak is er ook een keuzemenu.

 

Tot slot, is het ook belangrijk dat genodigden weten waar zij mogen plaatsnemen.

 

Daarom combineert Costa Blanca Events in de decoratie pakketten een plaatsaanduiding op de tafel, met een aanduiding voor de bediening, zodat zij weten welk menu aan deze genodigde moet geserveerd worden.

 

De Costa Blanca Events decoratie pakketten voldoen aan al deze eisen, en omdat we de decoratie in het groot aanbieden, kunnen we deze voordelig aanbieden.

 

Daarenboven kennen onze locatie de plaatshouders en aanduidingen, waardoor het serveren van het diner vlot kan verlopen.

Aanleveren van eigen decoraties

De decoratie die je zelf gaat aanleveren, na afspraak met je wedding planner dient dan ;

  • hetzij vooraf aan Costa Blanca Events toegestuurd te worden

  • hetzij uiterlijk de dag voor het huwelijk bij Costa Blanca Events afgegeven te worden.

Er zijn vaak vereisten of beperkingen waar je als bruidspaar niet over op de hoogte bent ;

  • Niet alle decoratie is mogelijk wegens plaats, veiligheid, tijd, enz

  • Soms legt ook de trouwlocatie vereisten of beperkingen op.

  • Er kunnen ook praktische vereisten zijn aan de decoratie, bijvoorbeeld aan de tafeldecoratie

  • Er moet voldoende personeel en tijd aanwezig zijn om de decoratie aan te brengen, en daarna te verwijderen

 

Vanzelfsprekend is het ondenkbaar dat het bruidspaar, of genodigden op de huwelijksdag de decoratie e.d. aanbrengt.

 

Immers, deze mag vaak maar kort voor de ceremonie, diner, etc aangebracht worden, en dan zijn zowel bruidspaar als genodigden volop in de voorbereiding.

 

Na het huwelijk wil de trouwlocatie uiteraard dat alles weer in de originele staat teruggebracht wordt.

Precies om die reden laten meeste trouwlocaties niet toe dat bruidspaar of genodigden zelf decoraties voorzien.

Het aanbrengen gaat altijd perfect, maar het verwijderen wordt 'vergeten' of er is schade aangebracht, etc

Kan ik zelf diensten meebrengen of contracteren, zoals musici, fotografen etc ?

Ja dat kan, maar ...

 

Ook al is dat bij het grote publiek nog niet zo bekend, ook in Spanje is er een strijd tegen sociale fraude, en onder andere de horeca sector worden daarbij geviseerd. Er is zelfs een speciale "BBC" "Bodas, Bautizos & Comuniones" oftewel Huwelijken, Doopvieringen en Communies, cel bij de sociale inspectie.  

 

Die cel doet onaangekondigd inspecties waarbij alle medewerkers ( wedding planners, fotografen, musici, medewerkers van de locatie en catering, etc bewijs dat zij in orde zijn met de Spaanse sociale zekerheid moeten voorleggen.

 

Indien een of meerdere personen aanwezig zijn die dit niet kunnen aantonen is de sociale inspectie bevoegd het evenement stil te leggen en de personen in kwestie mee te nemen voor verhoor, en de boetes bij vaststelling van de sociale fraude zijn zéér hoog.

 

Als wedding planners kunnen we terzake geen enkel risico nemen, en is het belangrijk dat de sociale inspectie geen enkele aanwijzing heeft dat er op de door ons georganiseerde huwelijken sociale fraude gepleegd wordt, en dat alle eventuele inspecties dat ook aantonen, zodat ook toekomstige huwelijken terzake geen problemen zullen ondervinden.

 

Deze voorwaarden zijn gecommuniceerd aan al onze locaties, partners en medewerkers, maar zijn eveneens van toepassing op personen die jullie als bruidspaar wensen te contracteren.

 

Enkel familie in eerste lijn mag gratis diensten presteren, dus zonder dat zij dienen te voldoen aan deze voorwaarden.

Daarom is het noodzakelijk dat alle personen die door jullie gecontracteerd zijn, of die jullie meebrengen om diensten te presteren op het huwelijk voorafgaand een formulier invullen.

 

Alle info en het formulier staat op de preventie sociale fraude pagina

Zelf decoratie meebrengen

Daarom is de afspraak met onze locaties dat uitsluitend costa Blanca Events decoraties e.d zal voorzien en aanbrengen.

Op basis van het draaiboek stelt Costa Blanca Events een team van medewerkers samen, noodzakelijk om het draaiboek perfect, en volgens planning uit te voeren.

 

Om onnodige kosten voor het bruidspaar te vermijden, bestaat het team uit voldoende medewerkers, zonder extra's.

 

Daarom vragen we om bij het afsluiten van het draaiboek, ongeveer 1 maand voor de trouwdatum, ook alle eigen decoraties e.d. klaar te hebben, zodat je ons precies kan vertellen wat je zal voorzien, en dat we hiermee in het draaiboek rekening kunnen houden door een extra persoon of personen aan het team toe te voegen, zowel voor het aanbrengen als het verwijderen...

De kosten hiervoor worden in het draaiboek verwerkt.