Online prijsberekening

Costa Blanca Events

of contacteer ons via dit formulier

Bezoek de foto gallerij Online prijsberekening Bezoek de foto gallerij Vragen ? Contacteer ons

Een huwelijk is natuurlijk heel persoonlijk, en misschien heb je een fotograaf of musici in de familie of in je vriendenkring die - eventueel gratis - hun diensten aanbieden.

 

Dat kan natuurljik, maar het is wel heel belangrijk om alles vooraf in detail met je wedding planner te bespreken, zodat hij op de hoogte is van alles wat er op je huwelijksdag staat te gebeuren, want dat is de enige garantie dat alles ook perfect zal verlopen.

 

Als wedding planners moeten we alle eventuele problemen tijdens een huwelijk trachten te voorkomen.

Een van die risico's is sociale fraude.

 

In Spanje, net als in de meeste andere landen, is er een strijd tegen sociale fraude, en onder andere de horeca sector worden daarbij geviseerd. Er is zelfs een speciale "BBC" "Bodas, Bautizos & Comuniones" oftewel Huwelijken, Doopvieringen en Communies, cel bij de sociale inspectie.  

 

Die cel doet inspecties waarbij alle medewerkers ( wedding planners, fotografen, musici, medewerkers van de locatie en catering, etc bewijs dat zij in orde zijn met de Spaanse sociale zekerheid moeten voorleggen.

 

Volgende mogelijkheden zijn toegelaten ;

Kan ik zelf ook musici, fotografen etc meebrengen of contracteren ?

- Familie lid in eerste lijn ( ouders, broers, zussen )

 zij mogen gratis diensten leveren zonder in orde te zijn met de sociale zekerheid in Spanje

 

- Werknemers van een bedrijf, gevestigd in Spanje of in de EU, actief in die sector.

 Een zelfstandig fotograaf in Nederland, in orde met de Nederlandse sociale zekerheid, of

 een fotograaf, werknemer bij een fotografie bedrijf in Spanje of Nederland

 

- Elke andere persoon die zich minstens voor de dag van het huwelijk, in regel heeft gesteld.

 Dat kan door zich te registreren bij de Spaanse sociale zekerheid en bijdragen te betalen.

Voor het huwelijk dienen alle personen die jullie zelf contracteren, of die via jullie diensten voor het huwelijk zullen leveren, een bewijs dat zij aan de voorwaarden voldoen over te maken.

 

Dat kan door het invullen van een online 'social security compliance declaration' document en dient voor elke persoon individueel te gebeuren.

 

Na ontvangst van het bewijs, nemen zij de dienst mee op in de planning, en maken het bewijs over aan de locatie.

 

Op de huwelijksdag zelf dienen al deze personen bewijs mee te brengen waaruit blijkt dat hij/zij op de dag van het huwelijk eveneens aan de voorwaarden voldoet.

 

Indien een of meerdere personen aanwezig zijn die dit niet kunnen aantonen is de sociale inspectie bevoegd het evenement stil te leggen en de personen in kwestie mee te nemen voor verhoor, en de boetes bij vaststelling van de sociale fraude zijn zéér hoog ( vanaf 3000 € per persoon ).

 

Als wedding planners kunnen we terzake geen enkel risico nemen, en is het belangrijk dat de sociale inspectie geen enkele aanwijzing heeft dat er op de door ons georganiseerde huwelijken sociale fraude gepleegd wordt, en dat alle eventuele inspecties dat ook aantonen, zodat ook toekomstige huwelijken terzake geen problemen zullen ondervinden.

 

Deze voorwaarden zijn gecommuniceerd aan al onze locaties, partners en medewerkers, maar zijn eveneens van toepassing op personen die jullie als bruidspaar wensen te contracteren.